Lil Nas X om Beyoncés country-succes: »Jeg ville ønske, det var sket for mig«

Lil Nas X om Beyoncés country-succes: »Jeg ville ønske, det var sket for mig«
Lil Nas X. (Foto: Alberto E. Rodriguez/Getty Images)

Lil Nas X er for tiden aktuel med dokumentaren ‘Lil Nas X: Long Live Montero’. Indtil videre har den HBO-producerede film været mulig at se på diverse dokumentarfestivaler, herunder danske CPH:DOX, men denne uge er den blevet tilgængelig på streaming i Storbritannien.

I anledning af UK-streaminglanceringen har BBC interviewet Lil Nas X om filmen og hans karriere. I den forbindelse faldt snakken på Lil Nas X’s gennembrudshit ‘Old Town Road’, som han forsøgte at få til at charte på Billboards countryhitliste, før sangen dog blev udelukket derfra, idet Billboard ikke mente, at sangen faldt inden for countrygenren.

‘Old Town Road’ endte med at få massiv succes på andre Billboard-hitlister, men Nashvilles country-etablissement omfavnede den aldrig. Det skabte stor diskussion om, hvordan sorte musikere historisk set er blevet udelukket fra countrymusikkens økosystemer.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

I 2024 er to af årets største countryhits, der begge rent faktisk har fået lov til at blive på country-hitlisten, af sorte kunstnere, der ligesom Lil Nas X befinder sig i krydsfeltet mellem forskellige genrer. Beyoncés ‘Texas Hold ‘Em’ tilbragte ti uger på country-hitlistens førsteplads, før dens plads blev overtaget af country-rapperen Shaboozeys ‘A Bar Song (Tipsy)’, der er en country-genfortolkning af J-Kwons tyve år gamle hiphophit ‘Tipsy’.

BBC spørger i deres interview, hvad Lil Nas X’ tanker er om disse to sanges succes, og han svarer, at han er glad på Beyoncé og Shaboozeys vegne, før han tilføjer: »Men jeg ville ønske. at det var sket for mig. Jeg var ikke engang i stand til at opleve det her«.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Siden ‘Old Town Road’ har Lil Nas X udvidet genrepalletten en del, men han har aldrig udgivet noget, der for alvor er vendt tilbage til countrylyden. BBC spørger ham derfor, om Shaboozey og Beyoncé har inspireret ham til at lave noget countryklingende igen, og til dette svarer han, at han har »afprøvet noget country hist og her i løbet af de seneste par år, men at han har lyst til at føle sig »forbundet til det« og ikke »tvinge det igennem«.

Udover dokumentaren er Lil Nas X aktuel med ny musik. Han startede 2024 med den stort opsatte single ‘J Christ’, og i løbet af maj måned har han medvirket på nye singler fra Kevin Abstract og Camila Cabello – så måske han også går og brygger på en opfølger til 2021-debutalbummet ‘Montero’?

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af