Vince Staples om Drake og Kendrick Lamars rapbeef: »Vi fortjener bedre«

Vince Staples om Drake og Kendrick Lamars rapbeef: »Vi fortjener bedre«
Vince Staples. (Foto: PR)

De fleste hiphopfans har for tiden øjnene rettet mod Drake og Kendrick Lamar, som er midt i en heftig beef. Rapstjernerne har på kort tid udgivet en række diss-tracks rettet mod hinanden, hvor de kommer med alvorlige beskyldninger om blandt andet kærestevold og pædofili.

Deres rapkollega Vince Staples er ikke begejstret for den medieombruste konflikt. Det fortalte han ifølge NME lørdag som deltager i en paneldebat i hjembyen Long Beach med borgmester Rex Richardson, da en person i publikum spurgte, hvem han troede ville vinde beefen.

»Personligt synes jeg, vi er bedre end det. Jeg synes, vi fortjener bedre end det, fordi vi i årtier har sagt, at vi ønsker, at folk skal respektere sort musik og sort kunst og sorte mennesker«, siger Vince Staples.

»Jeg tror, ​​at for at det skal ske, skal vi respektere os selv, og de gør det ikke nemt for os, men vi skal prøve at arbejde lidt hårdere på det«.

Inden da har rapperen forklaret, at folk hellere skulle fokusere på sorte musikeres forhold i musikbranchen end på beefen mellem Kendrick Lamar og Drake.

Staples fortæller blandt andet, at Universal Music Group, som han selv har været tilknyttet, siden han var 17 år, har gennemgået radikale forandringer, hvilket er gået ud over sorte musikere og ansatte. For eksempel er mindre pladeselskaber, som hørte ind under Universal, blevet lukket.

Han forklarer desuden, at streaming-æraen påvirker sorte musikere negativt, og at rapfans investeret i Kendrick og Drakes beef hellere skulle bruge deres tid på at løse problemet.

»Vi bliver vi prissat ud af vores kontrakter, vi bliver prissat ud af vores aftryk. Der er dybest set ingen labels, der er motiveret til at signe sort musik, og det sker for øjnene af os«, siger Vince Staples.

»Mens Taylor Swift kæmper for, at folk skal kunne tjene penge på streaming, befinder n****s sig på internettet og skændes med hinanden om noget rap shit. Så det er sådan, jeg har det med det, ærligt talt«.

Vince Staples kan om cirka en måned opleves på dansk jord, da han giver koncert på NorthSide Festival.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af