Jeg har aldrig været til en koncert, hvor publikum sang så højt, som Parken gjorde til The Minds of 99

Niels Brandt i topform i Parken. (Foto: Thomas Rungstrøm/Soundvenue)

The Minds of 99’s første koncert i Parken for tre år siden har fået nærmest mytisk status. Det var afslutningen på en euforisk EM-sommer og en eksplosion af energi, da danskerne for første gang igen fik lov til at slå sig løs efter restriktioner og covid-isolation.

En historisk koncert, der kunne synes umulig at overgå.

Men interessen fra det danske publikum er ikke mindsket siden da, og fredag aften spillede bandet den første af tre næsten udsolgte Parken-koncerter. En uhørt og umådeligt imponerende bedrift i dansk musik.

Og selvom Niels Brandt op til koncerten udtalte til Soundvenue, at det vil være umuligt at genskabe stemningen fra 2021, så må man alligevel give The Minds of 99, at de gjorde forsøget.

(Foto: Thomas Rungstrøm/Soundvenue)

Hvor starter man, når man skal beskrive denne koncert?

Var det da et hav af flammer pludselig på skift blussede op på scenen og direkte over publikums hoveder under klimakset i ‘Stor som en sol / flad som en pandekage’?

Da Niels Brandt som en langsom rumraket steg til vejrs over publikum på en svævende scene med en lysende hale af røg efter sig, skarpt forfulgt af Ukendt Kunstner, der tilførte deres eget twist til ‘Ud af min krop”?

Eller hvad med da Mø dukkede op midtvejs i ‘Under din sne’, og to af Danmarks største musiknavne gennem det seneste årti smeltede sammen i en både musikalsk og bogstavelig omfavnelse midt på scenen?

Alt ved aftenens koncert føltes simpelthen bare STORT!

(Foto: Thomas Rungstrøm/Soundvenue)

The Minds of 99 har formået at gøre de her koncerter til begivenheder, som man gerne vil være en del af, og det smitter af på publikums engagement. Fra start til slut havde de medbragt samme energi som bandet, og det er den slags der skal til, for at løfte en koncert i et mastodontisk rum som Parken.

Men det er også let at lade sig rive med, når The Minds of 99 først sætter gang i den hitparade, som få andre bands kan gøre dem efter.

Nyklassikere som ‘Det er Knud som er død’, ‘Et barn af min tid’, ‘Som fluer’ og ‘Stjerner på himlen’ faldt som perler på en snor i både intense og velspillede udgaver, der fik taget til at løfte sig.

Gruppen har lige siden gennembruddet skrevet sange, der er som skabt til at blive skrålet ud af tusinder af mennesker.

Som aftenens åbningsnummer ‘Hurtige hænder’, der som vanligt blev leveret af Niels Brandt alene med kun sin guitar og publikums stemmer som akkompagnement. Eller generationshymnen ‘Ung kniv’ med det skarpe omkvæd, alle kan synge med på, og dens vers, der er større end stort.

Københavnerne er blevet allemandseje og har bevidst eller ubevidst været soundtracket til danskernes liv i de ti år, der er gået siden deres debutalbum. Selv hvis du ikke er superfan, så er der en god chance for at du kan ordene til mere end en håndfuld af bandets største sange.

Publikum til The Minds of 99 i Parken. (Foto: Thomas Rungstrøm/Soundvenue)

Derfor var der også noget rørende ved at se et dansk band kunne samle folk på den måde. Jeg har aldrig før været til en koncert, hvor publikum sang så meget og så højt med på næsten hvert et ord.

Når 50.000 mennesker – eller Danmarks største kor, som Niels Brandt fik døbt publikum i Parken – synger, at »alle skuffer over tid«, så er det et af den slags øjeblikke, der lever videre inden i dig lang tid efter at den sidste tone har lydt.


Kort sagt:
Den første af The Minds of 99’s tre kæmpe koncerter i Parken bød på både overraskende gæsteoptrædener og store armbevægelser. Men faktisk var bandet allerbedst, når de skar ind til benet og leverede knivskarpe udgaver af de mange hits, der har dannet soundtrack til danskernes liv de seneste ti år.

Niels Brandt. (Foto: Thomas Rungstrøm/Soundvenue)
Guitarist Anders Folke Larsen. (Foto: Thomas Rungstrøm/Soundvenue)
Bassist Asger Wissing. (Foto: Thomas Rungstrøm/Soundvenue)
Niels Brandt. (Foto: Thomas Rungstrøm/Soundvenue)
The Minds of 99. Koncert. Parken.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af