Premiere: Kayaks ‘Svært ikke at forsvinde’ er guf for Phoebe Bridgers-fans

Premiere: Kayaks ‘Svært ikke at forsvinde’ er guf for Phoebe Bridgers-fans
Kayak. (Foto: Mathis Schmidt/Konkylie)

Konkylie har de seneste år været et de mest konsekvent stærke danske pladeselskaber, og kataloget tæller artister som First Flush, Uden Ord, Intet Altid, Afskum og hedengangne Jenny. Så der er god grund til at holde øje, når de introducerer et nyt navn.

Pladeselskabets seneste satsning er en trio ved navn Kayak, og de singledebuterer i morgen, hvor de også fejrer udgivelsen med en releasefest på Bodega Konkylie. Men allerede i dag har Soundvenue premiere på trioens debutsingle, ‘Svært ikke at forsvinde’.

Sangen er et ømt stykke æterisk indiefolk, der klinger af både Phoebe Bridgers og helt tidlig Bon Iver, og netop Bidgers er da også blandt bandets helt store inspirationskilder, fortæller de i en mail til Soundvenue.

»Vi trækker for tiden især inspiration fra kunstnere som Phoebe Bridgers, The Japanese House og Big Thief«, skriver Kayak og fortsætter:

»Generelt er vi meget fascinerede af musik, der formår at indeholde god, gammeldags sangskrivning blandet med mere utraditionelle, elektroniske elementer. Det er i hvert fald den slags musik, vi selv bestræber os på at lave – vi elsker popmusik, men vi elsker også at udfordre genren ved at træffe nogle produktionsmæssige valg, der ikke nødvendigvis følger bogen«.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

I bandets mail til Soundvenue fortæller Kayak også lidt om, hvad teksten handler om:

»Sangen handler om at være i en relation, hvor man bliver fuldstændig opslugt af den anden person. I søgen efter tryghed og validering hos sin partner kan man komme til at miste sig selv helt. Dermed opstår en kæmpe afmagt – for hvem er man, hvis den anden en dag forsvinder?«.

Lige for tiden arbejder trioen deres debut-ep, der forventes færdig engang i starten af 2025. Hvornår den så udgives, beretter de intet om.

‘Svært ikke at forsvinde’ udkommer officielt på streaming 14. juni.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af