Ugens Top Tracks: Den her sang undestreger, at Sophie var en af sin generations bedste producere

Vi bringer vores ugentlige liste over de bedste nye sange en sidste gang, inden Top Tracks går på sommerferie.
Ugens Top Tracks: Den her sang undestreger, at Sophie var en af sin generations bedste producere
Sophie på Coachella. (Foto: Frazer Harrison/Getty Images)
Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Sophie feat. Kim Petras & BC Kingdom ‘Reason Why’

I 2021 gik den genredefinerende hyperpop-visionær Sophie tragisk bort som 34-årig. Men hun arbejdede på en opfølger til sit storroste debutalbum, ‘Oil of Every Pearl’s Un-Insides’. Hendes bror Benny Long, der også arbejdede som mixing-assistent på debuten, annoncerede denne uge, at han har arbejdet på at udgive albummet i en tilstand, søsteren ville have været tilfreds med.

Opfølgeren ‘Sophie’ bliver efter hendes egen vision en mere poppet udgivelse, så nogle vil muligvis undre sig over, at ‘Reason Why’ ikke er nær så avantgardistisk som meget af debutens materiale. Men håndværket er af en kaliber, der umiskendeligt lever op til det renomme, Sophie nåede at skabe for sig selv i sin levetid. Albummet udkommer 27. september.

Hooket bliver leveret af popstjernen Kim Petras, og hendes stemme lyder eminent. Den er placeret ret fjernt i lydbilledet, men samtidig er hun enormt nærgående. I versene kommer både Petras og r’n’b-duoen BC Kingdom på banen med underspillede præstationer, hvor hiphoppede flows giver nummeret en coolness, der komplementerer det intense omkvæd, der også titter frem, mens versene er i gang.

Produktionen er en boblende blanding af future house og klassisk PC Music-lyd fra årene, inden hyperpop blev et fast begreb. Og den understeger, at Sophie var blandt sin generations bedste.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Denzel Curry feat. That Mexican OT ‘Black Flag Freestyle’

19. juli udkommer Denzel Curry-albummet ‘King of The Mischievous South Vol. 2’, der er opfølgeren til et mixtape fra 2012, og som fokuserer på Currys samarbejder med et hav af feature-rappere – blandt andre ASAP Rocky, Ty Dolla $ign og Maxo Kream. Hans samarbejde med That Mexican OT er en dosis støvet sydstatstrap, hvor de begge lyder, som om de har i sinde at overvinde enhver tænkelig modstander.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Artigeardit ‘Oh my goodness’

Det mest overraskende nummer på den nye Artigeardit-ep ‘På gen5yn’ er den kontante ‘Oh my goodness’, hvor han rapper over et blueset guitarriff, der er som snydt ud af et klassisk Østkyst Hustlers-beat – selvfølgelig tilsat mere moderne trommer, så det passer ind i en Ardit-udgivelse. Rapperen leger desuden med sit flow og tager det i uforudsete retninger, mens han udforsker instrumenter, han ikke typisk beskæftiger sig med.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

The Waeve ‘You Saw’

Nu hvor Blur atter er lagt i graven, kan medlemmerne endnu en gang fokusere på deres egne projekter. Damon Albarn plejer at løbe med al opmærksomheden, men artrockduoen The Waeve, som Blur-guitarist Graham Coxon driver med The Pippettes-medlem Rose Elinor Dougall, er absolut også værd at holde øje med. De udgiver albummet ‘City Lights’ 20. september, og når de to medlemmers skæve stemmer synger i kor på denne postpunkede single, er der ingen tvivl om, at man skal glæde sig.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Tinashe ‘Getting No Sleep’

Tinashes nuværende albumcyklus kunne dårligt gå bedre. Hun har med førstesinglen ‘Nasty’ fået sit største hit siden 2014-gennembrudssinglen ‘2 On’, og på fredag skal hun indtage Arena-scenen på Roskilde Festival. Forhåbentlig spiller hun også denne sveddryppende UK garage og r’n’b-hybrid. Albummet ‘BB/Ang3l Pt. 2 – Quantum Baby’ udkommer senere i år.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

MJ Lenderman ‘She’s Leaving You’

Skal vi i Graham Coxon-ånd ikke lige kigge på endnu en guitarist, som du ikke kun skal kende for sit band? MJ Lenderman har slået sig fast med bandet Wednesday, men han forstår så sandelig også i soloregi at skabe den skønneste indierock-melankoli med sange som ‘She’s Leaving You’. Mere af den skuffe følger, når albummet ‘Manning Fireworks’ lander 6. september.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Amaarae ‘Jehovah Witness’

Tinashe er ikke den eneste Roskilde Festival-aktuelle r’n’b-darling, der udgiver ny musik denne uge. Amaarae indtager Eos på torsdag, og hun har netop udvidet sidste års mesterlige ‘Fountain Baby’-album med en bonus-ep betitlet ‘Roses Are Red, Tears Are Blue’. Dette track blander euforiske strygere, excentrisk vokal og bailefunk-trommer i en uimodståelig cocktail.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Alice Glass & Clip ‘Remains’

Lidt kaotisk witch house med både en længselsfuld Alice Glass og den æteriske traprapper Clip er en perfekte musikalske koger til at gå på weekend. Spil den på dit festivalanlæg, og se halvdelen af campen være totalt uforstående, mens den anden halvdel går i ekstase.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Mabe Fratti ‘Quiereas o no’

Vi tager lige en sidste Roskilde-anbefaling. Guatemalanske Mabe Fratti bringer sin cello og sin vokal forbi Platform-scenen fredag, og hvis hun spiller den elektro-akustiske sjæler ‘Quiereas o no’, er der garanti for gåsehud. Sangen er at finde på hendes nye album ‘Sentir Que no Sabes’.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

James Blake & Lil Yachty ‘Midnight’

Er du overrasket over at se den ømme elektroniske musiker James Blake lave et nummer med mumblerapperen Lil Yachty? Så bliver du formentlig endnu mere overrasket, når du får at vide, at de har udgivet et helt surprise-album ved navn ‘Bad Cameo’ sammen. Yachty skal åbenbart udforske alle genrer – men ligesom da han udforskede rockmusikken på ‘Let’s Start Here’, er resultatet yderst vellydende på ‘Midnight’.

Følg vores ugentligt opdaterede Top Tracks-playliste på Spotify:

Her skulle der være en Spotify-player, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Mangler du mere ny musik? Så gå på opdagelse i sidste uges Top Tracks.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af