Blur har netop spillet deres »nok sidste koncert« ifølge Damon Albarn

Blur har netop spillet deres »nok sidste koncert« ifølge Damon Albarn
Damon Albarn under Blurs koncert på den anden Coachella-weekend i 2024. (Foto: Theo Wargo/Getty Images for Coachella)

Var du der, da Blur sidste år spillede på Roskilde Festival?

Det var en af sommerens mest roste og mest bevægende Orange-koncerter, og det er let at forstå, hvis du går og længes efter at se dem endnu engang. Men det kommer du nok ikke til, hvis vi skal tro bandets frontmand.

I slutningen af sidste år udmeldte Damon Albarn nemlig, at det snart skulle blive tid til endnu en længere pause fra bandet, og denne weekend understregede han det direkte fra Coachellas hovedscene.

Inden bandet spillede afslutningsnummeret ‘Tender’, erklærede Albarn følgende fra scenen: »I gennemsigtighedens og sandhedens ånd, så er dette nok vores sidste koncert«.

Derefter sagde han med en rolig tone: »Det har intet med Coachella at gøre – jeg elsker Coachella, det er smukt«.

Udmeldingen kommer, efter at Albarn den foregående Coachella-weekend kritiserede sit publikum for ikke at synge med på hittet ‘Girls and Boys’. »I får os aldrig at se igen, så I kan lige så godt fucking synge det her«, lød det blandt andet fra Albarn.

Det genforenede Blur varede altså ikke længe. Men i det mindste fik vi både en god Roskilde Festival-optræden og en solid svanesang af et album. Og så kan man jo altid krydse fingre for, at bandet igen bliver genoplivet om ti år, akkurat som de blev det for cirka et årti siden.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af