Damon Albarn utilfreds med Coachella-publikum: »I får os aldrig at se igen, så I kan lige så godt fucking synge det her«

Damon Albarn utilfreds med Coachella-publikum: »I får os aldrig at se igen, så I kan lige så godt fucking synge det her«
Damon Albarn under Blurs optræden på Coachella. (Foto: Arturo Holmes/Getty Images for Coachella)

Blurs optræden til weekendens Coachella-festival er gået viralt. Ikke på grund af bandets optræden, men på grund af publikums manglende engagement, og hvordan frontmand Damon Albarn italesatte det fra scenen.

Særligt ét øjeblik indkapsler denne diskrepans mellem en insisterende Albarn og et uengageret publikum: Nemlig bandets fremføring af ‘Girls and Boys’, hvor frontmanden prøvede at sætte gang i et call-and-response med et over en bred kam ikke-responderende publikum.

»I kan gøre det bedre end det der«, siger han efter ét manglende svar fra publikum. »I får os aldrig at se igen, så I kan lige så godt fucking synge det her«, siger han senere under samme nummer.

Nogle har tolket det, som om Albarn nægter at optræde med BlurCoachella igen, men det kan også henvise til, at Albarn har udmeldt, at bandet planlægger at tage endnu en længerevarende pause efter denne turné.

Se det omtalte klip herunder.

Allerede inden koncerten var Albarn i øvrigt varsom over for Coachella-publikummet: »Det er nogle gange svært at vide, for de befinder sig lidt på deres egen planet«, sagde han inden koncerten om Coachellas publikummer i et interview med radiostationen KROQ.

I samme KROQ-interview fortæller de, at optrædenen blev booket ved, at de blev ringet op af festivalen kl. 22 og fik at vide, at de havde fem minutter til at beslutte sig om, hvorvidt de havde lyst til at spille – og at de jo egentlig havde tænkt sig at stoppe, men alligevel takkede ja til ét job mere.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af