Katy Perry kalder sin udskældte nye sang for »satire«

Katy Perry kalder sin udskældte nye sang for »satire«
Katy Perry i musikvideoen til 'Woman's World'. (Foto: Screenshot/YouTube)

Katy Perrys seneste single, ‘Woman’s World’, blev mødt af kritik allerede inden udgivelse, fordi det kom frem at hun genoptog samarbejdet med produceren Dr. Luke, der i 2014 blev sagsøgt af Kesha for seksuelt, fysisk verbalt og emotionelt misbrug, herunder to voldtægter – anklager, der kulminerede i, at Kesha og Dr. Luke i 2023 indgik forlig uden for retten, og at Kesha derfor på et juridisk plan trak sine anklager tilbage.

Da sangen udkom i torsdags og dagen efter fik følgeskab af en stort opsat musikvideo, stoppede modstanden ikke. Dazed kaldte den »lige så empowering som en Vagisil-reklame«. Pitchfork skrev at den »modstrider enhver sans for smag«, og The Guardians anmelder beskrev den som »en sang, der fik mig til at føle mig dummere for hver triste gang jeg lyttede til den«.

Det er ikke kun kritikerne, der ikke er glade. På platformen RateYourMusic har 757 brugere i skrivende stund givet en karakter til singlen, og den gennemsnitlige karakter blandt dem alle er 1,29 ud af 5. Det gør den til Perrys dårligst bedømte single på platformen – selv lavere end hendes reklamesang til Just Eat.

Katy Perry har sidenhen svaret igen til kritikerne – særligt dem, der mener, at hendes forsøg på feminisme i sangen er kluntede og selvmodsigende.

Hun har nemlig tweetet en video fra indspilningerne af musikvideoen, hvortil hun har skrevet: »Du kan gøre hvad som helst! Selv satire!«

I videoen fortæller hun: »Vi har det sjovt og er sarkastiske omkring det. Det er meget slapstick og meget direkte. Og med denne scene er vi, sådan, ikke interesserede i det mandlige blik, men rent faktisk er vi interesserede i det mandlige blik«.

Sangen ‘Woman’s World’ er første lyd fra Katy Perrys syvende album, ‘143’, der udkommer 20. september.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af