Katy Perry genoptager samarbejdet med kontroversiel producer – Kesha reagerer

Katy Perry genoptager samarbejdet med kontroversiel producer – Kesha reagerer
Katy Perry. (Foto: Amy Sussman/Getty Images)

Katty Perry har et nyt album på vej, og hun samarbejder atter med en af sine gamle samarbejdspartnere.

Da Perry storhittede omkring starten af 2010’erne, var der nemlig én producer og sangskriver, der næsten altid var at finde på credit-listen til hendes sange: Nemlig Dr. Luke, der arbejdede på sange som ‘California Gurls’, Teenage Dream, ‘E.T.’ og ‘Dark Horse’ for bare at nævne nogle af dem.

Fra og med 2017-albummet ‘Witness’ ophørte Perrys samarbejde med Dr. Luke dog. Det skete i kølvandet på, at Kesha sagsøgte Dr. Luke for seksuelt, fysisk verbalt og emotionelt misbrug – herunder to voldtægter – og Perry sagde dengang, at hun følte sig presset til at støtte Kesha, og at hun fravalgte Dr. Luke som producer, fordi hun ikke ville skulle vælge en side i kampen.

I 2023 indgik Kesha og Dr. Luke et forlig uden for retten, og retssagen var dermed afsluttet. De juridiske anklager blev derfor trukket tilbage, men det betyder næppe, at Kesha har tilgivet Dr. Luke eller ser ham som uskyldig – hendes seneste album syntes i hvert fald at behandle de traumer, han ifølge anklagerne har udsat hende for.

Nu genoptager Katy Perry imidlertid samarbejdet med Dr. Luke. Perry har teaset for en kommende sang ved navn ‘Woman’s World’, og fans bemærkede, at der på sangens Genius-side stod, at Dr. Luke var krediteret.

Her skulle der være et Instagram-opslag, men du kan ikke se detDet er ikke tilgængeligt, da det kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Rolling Stone har sidenhen bekræftet, at Dr. Luke har arbejdet på sangen. En kilde fra Perrys pladeselskab fortæller desuden Rolling Stone, at »Katy vidste, præcis hvilket album hun havde lyst til at lave«, og at »hun sammensatte holdet, der skulle føre det ud i livet«.

Udover Dr. Luke tæller det kommende album samarbejder med Max Martin, Stargate og Perrys kusine Sarah Hudson.

Kort efter det kom ud, at Perry igen samarbejdede med Dr. Luke, tweetede Kesha den simple meddelelse »lol« til sine følgere, der øjeblikkeligt antog, at det måtte være en reaktion på nyheden om det genoptagne samarbejde.

I årene siden søgsmålet har Dr. Luke ganske vist hverken produceret for Perry eller Kesha, men han har stadig mange nyere hits på samvittigheden – kunstnere som Latto, Doja Cat, Lil Durk og Nicki Minaj har alle ramt den amerikanske top-10 med Dr. Luke-produktioner, og navne som Kim Petras, Coi Leray, Ne-Yo og Pitbull har også hyppigt samarbejdet med ham.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af