Roskilde Festival: Kundos hiphopfest gik næsten i stå – men så kom Thor Farlov på scenen

Roskilde Festival: Kundos hiphopfest gik næsten i stå – men så kom Thor Farlov på scenen
Kundo på Roskilde Festival. (Foto: Thomas Rasmussen/Soundvenue)

Det er nærmest blevet en naturlov. Hvert år under opvarmningsdagene på Roskilde Festival er der én dansk rapper, hvis koncert er så overrendt af stjerner, at det føles, som om Final Days allerede er begyndt.

I år var den rapper Kundo. Så lad os da bare løbe gæstelisten igennem med det samme:

Mas kom på scenen til en »unreleased ting«, der i en live-setting gjorde sig bemærket med en slaskende funkbas. Lamin dukkede op for at lægge sit vers på hittet ’North Face’ blot to dage inden, han selv skal åbne Orange.

Og så var der Thor Farlov. Men det vender vi tilbage til.

I bedste rapper-stil var Kundo flankeret af en bassist og en trommeslager, men også en synth- og keyboardspiller for at facilitere de intime ballader, kataloget også rummer.

Kundo på Roskilde Festival. (Foto: Thomas Rasmussen/Soundvenue)

Kundos diskografi består nemlig ikke kun af blærerap om dynejakker og røg. Faktisk er en betydelig del af sidste års debut-ep ’Bar’ en drøm’ eftertænksomme, mere eller mindre midtempo r’n’b-skæringer om at blive far i en ung alder og om at være »en sort mand, der har hvide drømme«.

Det er gode sange, der i de bedste øjeblikke tåler sammenligning med Hans Philips soloudgivelser. Men på Roskilde Festival faldt flere af dem til jorden.

For det var tydeligt, at den enorme publikumsskare – »yo, der er fucking mange mennesker«, konstaterede Kundo selv – ikke var kommet for at reflektere over livets store spørgsmål eller karmahjul. De var kommet for at få den hiphopfest, de var blevet lovet.

Ikke desto mindre insisterede Vejle-rapperen efter en solid start på at tage tingene ned i tempo med først den hjerteknuste ’Min’, så den akustiske ’Gnister’, selvom han ikke helt vidste, hvad han skulle gøre af sig selv, når musikken ikke lagde op til at smide hænderne i vejret.

Det føltes, som om koncerten var ved at gå i stå. Men så kom Thor Farlov ham til undsætning.

Kundo på Roskilde Festival. (Foto: Thomas Rasmussen/Soundvenue)

Den tidligere Cityboi dansede ind på scenen til tonerne af han og Kundos sommerlige trekantsdrama ’Noget si’r mig’. Den nye single er ikke blandt nogen af de tos bedste sange, men på Eos-scenen gik den rent ind takket være Farlovs smittende energi.

Publikum lystrede, da han kommanderede hoppedans, og det samme gjorde de, da han bad dem give en kæmpe hånd til aftenens hovedperson. Men vi klappede mindst lige så meget ad Farlov selv.

Humørbombens visit kickstartede den anden halvdel af koncerten, der på alle ledder og kanter overgik den første.

Ikke kun på grund af de andre gæster, der kom på scenen, men også fordi Kundo endelig selv slap vildskaben løs under en metallisk, synthtung uudgiven banger og selvfølgelig hjemstavnshyldesten ’7100’, der satte et selvsikkert punktum for koncerten.

»Vi stod her for et år siden. Nu er det ham her«, bemærkede Mas på et tidspunkt med reference til sin egen gæstetunge First Days-koncert i 2023.

Mon ikke det er Kundo, der næste år får lov at give faklen videre?

Kundo. Koncert. Roskilde Festival, Eos.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af