‘Fomo 88.8 FM’: Sara Sadiq Frost er en formidabel vært på Kesis charmerende konceptalbum

‘Fomo 88.8 FM’: Sara Sadiq Frost er en formidabel vært på Kesis charmerende konceptalbum
Kesi. (Foto: Simon Thue)

Siden 2011 er Kesi blevet spillet over 11.000 gange på P3. Det gør ham til kanalens ottende mest afspillede kunstner på tværs af de seneste 14 år. Kesi var endda den mest afspillede kunstner på kanalen i 2021, hvor ‘Er her’, ‘Hajde’ og ‘Blå himmel’ dominerede radiofladen.

Kesi har på mange måder udviklet sig til den ultimative radiorapper, hvilket står i skarp kontrast til, hvor beskidt og ukommercielt hele B.O.C-projektet var for 13 år siden. Og på hans nyeste album, ‘Fomo 88.8 FM’, omfavner han sin identitet som radiodarling ved at forestille sig en verden, hvor hele sendefladen er bygget op omkring hans musikalske univers.

Radiokanalen hedder Fomo, den findes på frekvensen 88.8 FM, og i de godt 37 minutter, vi tuner ind på den, agerer den tidligere P3-personlighed Sara Sadiq Frost vært. I albummets narrativ har hun samlet en række sange, der har samme fokus på variation og popappel som en P3-playliste – dog med den ene forskel, at Kesi står bag alle numre.

Han er dog på intet tidspunkt alene, og et hav af gæstekunstnere fra både pop- og hiphopverdenen inviteres forbi for at sikre den omtalte variation.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

En særligt elegant implementering af konceptet er nummeret ‘Brutalt’. I det forudgående interludium fortæller Frost, at der er ved at være tætpakket i studiet, fordi hele seks rappere skal deles om pladsen. Kesi fortæller, at det er, fordi han har samlet fem af sine kolleger til en cypher, der bliver opført live. Det er lige den spontanitet og iver, der skal til for at sælge konceptet.

I den modsatte ende af spektret finder vi Andreas Odbjerg-samarbejdet ‘Vilde ingen hvile’, hvortil Nicki Pooyandeh har produceret et toplækkert housebeat, der bliver accentueret af spicy spansk guitar. Odbjerg kanaliserer overbevisende 90’ernes housedivaer, og Kesi får hitparat houserap til at lyde så legende let, at man kan undre sig over, hvor svært det øjensynligt har været for Drake at få formularen til at lykkes.

Kesi har et godt koncept kørende, der passer glimrende til hans som oftest poppede tilgang til hiphoppen, og Frost er en formidabel vært, der hele vejen igennem fremstår lige så nærværende og lytterbevidst, som hun gør i sit eget program, ‘Splittet til atomer’.

Kesi. (Foto: Daniel Birkebæk)

Desværre lider albummet under lyrikbidder, der godt kunne have klaret en tur eller to mere på tegnebrættet. En kluntet bar som »Var klar til at løb’ rundt for dig ligesom atlet« lyder eksempelvis mest bare som om, at Kesi ikke havde plads i sit flow til at sige »en« inden ordet »atlet«.

Det er en skam, for Kesi er oftest både vittig og charmerende. Omkvædet på lukkeren ‘Højere’ spiller kløgtigt på de mange forskellige betydninger af ordet »højere« og dets fælles ordlyd med ordet »højre«. På ‘Karma’ finder han en spidsfindig måde at rime »fremad« med »fremmed«, der samtidig elegant tjener den breakup-fortælling, han rapper om.

Desværre er ikke alle linjer af den kaliber, og generelt synes ‘Fomo 88.8 FM’ mere gennemarbejdet på et konceptuelt plan, end det er rent lyrisk. Men de mange samarbejdspartnere, catchy hooks og en oftest charmerende Kesi gør, at Fomo stadig er en anbefalelsesværdig radiokanal at stille ind på.


Kort sagt:
På albummet ‘Fomo 88.8 FM’ tager en charmerende Kesi og radiovært Sara Sadiq Frost dig i hånden på en radiokanal dedikeret til vellydende poprap, hvor et hav af gæster sørger for godt med variation.

Kesi. 'Fomo 88.8 FM'. Album. MXIII/Universal.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af