Internettet gør tykt grin med tracklisten til Coldplays kommende album

Internettet gør tykt grin med tracklisten til Coldplays kommende album
Coldplay. (Foto: PR)

Denne uge kunne Coldplay annoncere, at deres tiende album, ‘Moon Music’ havde fået en tracklist. De delte denne nyhed i kølvandet på, at deres omdiskuterede ‘Music of the Spheres’-turné indtog pladsen som den mest indtjenende rockturné nogensinde – hvis man da stadig opfatter Coldplay som et rockband.

Hvis man er Coldplay-fan er der derfor meget at fejre for tiden. Men det er ikke alle kroge af internettet, der er lige entusiastiske over for deres kommende album, hvor de atter samarbejder med pop-superproduceren Max Martin.

Tracklisten har nemlig vakt en del opsigt for at være lige lovlig quirky på den eksakte måde, som Coldplay i stigende grad har været i løbet af de seneste par år. Da ‘Music of the Spheres’-turneen var forbi København, sang Chris Martin eksempelvis duet med en muppet-lignende dukke.

Sangtitler på den kommende plade tæller – foruden den allerede udgivne single ‘Feelslikeimfallinginlove’ blandt andet ‘iAAM’ (hvilket ifølge Consequence står for ‘I Am A Mountain’) og ‘🌈’ – ja, bare en regnbueemoji. Dertil har størstedelen af tracklisten den gennemgående gimmick, at samtlige bogstaver er store, med undtagelse af I’erne, der alle er små. Den eneste undtagelse til dette mønster er singlen ‘Feelslikeimfallinginlove’, hvor samtlige bogstaver er små.

Kulturmediet Consequence er blandt de mange, der gør grin med tracklisten. Deres nyhed om tracklisten bærer rubrikken »Hvis du gik og troede, at du ville hade Coldplays nye album, så bare vent til du ser tracklisten«.

De har også delt tracklisten på deres sociale medier, hvor de er blevet besvaret med humoristiske, men også spydige tweets som »Dette er blot en liste over Chris Martins børns navne« og »Off-brand Bon Iver«.

Kommentarsporet på Stereogums tilsvarende nyhed om tracklisten er også en guldmine. Én kommentar kalder det for »Et sjældent eksempel på en tracklist, hvor halvdelen af titlerne kunne være Black Eyed Peas-sange, og den anden halvdel kunne være Tool-sange«. En anden lyder: »Tracklisten fungerer belejligt nok også som sin egen parodi«.

En helt kortfattet respons på tracktitlen ‘🌈’ findes også fra en bruger, der blot skriver »💩«.

‘Moon Music’ udkommer 4. oktober.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af