Emma Acs er på verdensturné med canadiske Crack Cloud: »Jeg var klar til at prøve noget nyt«

Hun har gang i både solokarriere og duoen Evil House Party. Nu er Emma Acs også blevet medlem af det canadiske postpunk-band Crack Cloud, som hun for tiden er på verdensturné med. Vi har ringet til hende for at høre, hvordan det lige er sket – og hvad det betyder for hendes andre projekter.
Emma Acs er på verdensturné med canadiske Crack Cloud: »Jeg var klar til at prøve noget nyt«
Emma Acs. (Foto: Ida Acs)

Vores telefoninterview er efterhånden blevet udskudt flere uger. Men en lørdag formiddag lykkes det mig endelig at få hul igennem til Emma Acs, der som det første fortæller, at hun skal checke ud fra sit hotel om en halv time. 

»Jeg er på mit hotel i Nantes i Frankrig, hvor vi spillede koncert med Crack Cloud i går«, forklarer Emma Acs på telefonen. »Det var vores sidste show i Europa, og så er det USA og Mexico«.

Den småstressede setting siger meget om hendes karriere lige nu. Der sker meget. 

Emma Acs jonglerer i forvejen en solokarriere og projektet Evil House Party, der med deres mareridtspop har meget medvind for tiden, og som spillede på Roskilde Festival i 2023. Nu er hun så blevet del af gruppen Crack Cloud, som hun er på verdensturné med.

Det markerer endnu en uventet drejning i Emma Acs’ karriere, der allerede spænder fra det psych-poppede gennembrud på debuten ‘Champagne’ i 2011 frem til det mørke, mere eksperimenterende ‘While I Shoot from My Fortress of Delusions’ i 2020. 

Emma Acs medvirker på Crack Cloud-albummet ‘Red Mile’, hvor hun er krediteret på numrene ‘The Medium’, ‘Ballad of Billy’ og ‘Lost on the Red Mile’. Hun optræder desuden i musikvideoen til ‘The Medium’. 

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

‘Red Mile’ udkom i sommer, og det er netop dét album, som gruppen turnerer med nu. 

Men hvordan nåede det så langt, at danske Emma Acs rejser jorden rundt som del af det canadiske band?  Det taler vi med hende om her – lige indtil hun skal checke ud fra hotellet.

Hvordan kom du i kontakt med Crack Cloud?

»Jeg har hørt Crack Clouds musik siden jeg så dem i Los Angeles i 2019. Så derfor tog jeg også hen og så dem, da de spillede i København. Vi faldt i snak, og endte med at tage ud og klatre dagen efter, og så blev vi venner«. 

Tænkte du også på muligheden for at samarbejde med dem?

»Nej, jeg tænkte slet ikke i karrieremæssige baner. Det opstod bare helt naturligt. Vi blev venner, før vi overhovedet havde snakket om at lave musik sammen«. 

Crack Cloud med Emma Acs øverst til venstre. (Foto: Megan-Magdalena Bourne)

Så det var mere det venskabelige end det musikalske der appellerede i første omgang? 

»Ja. Jeg havde det svært, og var i sorg, og alt var lidt oppe i luften for mig på det tidspunkt. Det åbner nogle gange op for nogle nye relationer. Samtidig var jeg klar til at prøve noget nyt, hvilket så blev at klatre. De hørte efterfølgende min musik, og spurgte om jeg havde lyst til at skrive noget sammen«. 

Hvordan formåede I så at holde kontakten? Og hvordan samarbejde I?  

»Vi begyndte at sende ting frem og tilbage. Det var bare en helt naturlig proces. Ligesom at vores møde også var tilfældigt«. 

Har du arbejdet på den måde over langdistance før? 

»En del gange, ja. Jeg har mange venner i andre byer, og det er en god måde at bevare forbindelsen til folk. Det er fedest at være i studiet sammen, men det andet kan også lade sig gøre. Og så er det fedt ikke at være begrænset«.

»På samme tid kan det gøre noget godt at sidde hver for sig, og ikke have det fulde billede. Hvordan samler tingene sig, som man hver især bidrager med? Det er spændende, og kan nærmest føles surrealistisk, og som om man er synsk, når man er på bølgelængde på afstand«. 

Har du nogen eksempler på det? 

»’No Other Dream’, som jeg lavede med Darcy Baylis som bor i Sydney i 2020. Og så har jeg lavet en masse andre samarbejder, som ikke er kommet ud endnu, og som jeg desværre ikke kan sige så meget mere om endnu«. 

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

 Hvad er status på din solokarriere? 

»Jeg er altid i gang med mine soloting. Nu har jeg haft et år med mange samarbejder og features, og hvor jeg har prioriteret at være en del af noget, hvor jeg ikke selv skulle stå i front. Det har været en svær periode, men nu har jeg samlet energi til at lave musik alene igen«. 

Du står også i front for Evil House Party. Hvad sker der med det projekt?

»Vi arbejder på albummet. Det har været på pause, fordi vi skulle fokusere på mentalt helbred, men vi er i gang igen. Nu glæder jeg mig til at fortsætte, når jeg kommer hjem«. 

Emma Acs er på verdensturné med Crack Cloud indtil slutningen af oktober. 

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af