Deutsch-rap Spezial i Standard #20: Pede B guider til den nye tyske hiphopbølge

Deutsch-rap Spezial i Standard #20: Pede B guider til den nye tyske hiphopbølge
GZUZ.

Du kan lytte til og abonnere på Standard via gængse podcast-apps som Stitcher og Pocket Casts eller podcast-app’en på din iPhone eller Android-telefon.

Først var dansk hiphop inspireret af Englands grimescene. Derefter skyllede den såkaldte afrobeat-bølge over os, hvor de nordafrikansk-inspirerede lyde af fransk rap kom til Danmark. Er turen nu kommet til Tyskland?

Der er i hvert fald ved at ske ting og sager syd for grænsen: Gaderapperen Miami Yacine har for længst ramt 100 millioner Youtube-visninger med hittet ‘Kokaina’ og gæster desuden For Evigt Hip Hop til sommer. Samtidig fik rapperen GZUZ fra 187 Strassenbande for nyligt et globalt viralt hit med ‘Was Hast Du Gedacht?’, en gangsta rap-sang så grov og brutal, at den gav sprogbarrieren en knytnæve lige midt i ansigtet.

Standard-værterne Kristian Karl og Mads Viktor ser nærmere på den nye, tyske bølge i dette afsnit nummer 20, hvor de får besøg af rapperen Pede B, der faktisk i lang tid har sagt, at tysk rap er på vej frem – hvilket han da også pointerer med et glimt i øjet i podcasten.

Derudover: Er det galt eller genialt, at Hafnia Zoo har booket meme-rapperne Bhad Bhabie og Big Shaq? Kommer Vince Staples nogensinde til at holde kæft? Og hvad indebærer Rick Ross’ fitnessprogram ‘Ross Fit’?

Standard udkommer hver 14. dag og gæstes af rappere, producere og eksperter for at diskutere de mange aspekter af hiphoppens dominerende rolle i kulturlandskabet.

Abonnér på Standard via iTunes HER.

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af