Standard #19 med Lucia Odoom: Oplever vi en renæssance for kvindelige rappere?

Standard #19 med Lucia Odoom: Oplever vi en renæssance for kvindelige rappere?
Cardi B. (Foto: Jamie McCarthy/Getty Images)
Her skulle der være tredjeparts-indhold, men du kan ikke se detDet er ikke tilgængeligt, da det kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Abonnér via iTunes

RSS-feed

Hiphopkulturen har altid været mandsdomineret og i mange tilfælde også decideret kvindefjendsk. Men behøver den nødvendigvis at være det?

En lang række nye rappere som Junglepussy, IAMDDB, Cardi B og Princess Nokia har den seneste tid formuleret nye måder at være kvindelig rapper på, der viser, at hiphopkulturen måske er inde i en omvæltningstid.

For selv om der selvfølgelig har været kvindelige rappere før – Lil Kim, Missy Elliott, Lauryn Hill for bare at nævne nogle af de allerstørste – har kvindelige rappere sjældent spillet en så markant rolle som nu. De bryder normerne, udfordrer de klassiske kønsroller og finder nye udtryk.

Eller hvad? Er det bare hype og ønsketænkning?

Det dykker værterne Kristian Karl og Mads Viktor ned i sammen med Lucia Odoom, der er musikjournalist hos Politiken og vært på podcasten Politikens Poptillæg.

Derudover: Hvilken festival har de bedste hiphopbookinger, er Per Vers blevet Soundcloud-rapper, og hvad har Young Thug nu gang i for nogen skøre drengestreger? Hør det hele i det nye afsnit af Standard – Soundvenues hiphop-podcast.

Standard udkommer hver 14. dag og gæstes af rappere, producere og eksperter for at diskutere de mange aspekter af hiphoppens dominerende rolle i kulturlandskabet.

Abonnér på Standard via iTunes HER.


TEMA: Kvinderne omskriver hiphoppens regler

I denne uge sætter vi fokus på en ny bølge af kvindelige rappere, der ændrer hiphoppens regler – ikke fordi de er kvinder, men fordi de er normbrydere.

Vi undersøger den kvindelige rappers rolle – historisk, internationalt, lokalt – og retter spotlyset mod de kunstnere, der ikke nøjes med at tale hiphoppens sprog, men vil ændre selve samtalen.

Læs også: En ny bølge af kvindelige rappere ændrer hiphoppens regler – men ikke fordi de er kvinder

Læs interview: Rapsody udfordrer hiphoppens kvindesyn: »Mænd kan ikke gøre de ting, vi gør«

Læs også: De nye normbrydere: 10 kvindelige rappere, der ændrer hiphoppens regler

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af