Standard #32: Pede B og DJ Noize er dansk rap-institutioner på egne præmisser

Standard #32: Pede B og DJ Noize er dansk rap-institutioner på egne præmisser

Du kan lytte til og abonnere på Standard via Spotify og iTunes samt gennem gængse podcast-apps som Stitcher og Pocket Casts eller podcast-app’en på din iPhone eller Android-telefon.

Pede B er ikke den nye L.O.C., Kesi, Gilli eller noget som helst andet. Han er den første Pede B. Det rapper han på sit nye album ‘Over askeskyen 3’, der er produceret af DJ Noize, og i det nye Standard fortæller han, hvordan han er blevet en artist i sin egen ret – på trods af manglende pophits og major label.

For Pede B har som en af de helt få i landet forvandlet succes i freestylekonkurrencen MC’s Fight Night til en lang, succesfuld karriere. Og han har gjort det uden nogensinde at gå på kompromis. Den garvede rapper har holdt sig til komplekse rim, gennemførte historiefortællinger og skarpe punchlines, og det har gjort ham til en mindre institution i dansk rap. For alle dem, der væmmes ved det alt for poppede eller karikerede, og som sætter ambitiøse tekster i højsædet, kan gå til Pede. Han har dem.

Den stil fortsætter på ‘Over askeskyen 3’, hvor han endnu engang har slået sig sammen med dj-verdensmesteren og producerveteranen DJ Noize. Men hvordan er det at skabe musik, der står så tydeligt udenfor mainstreamens tidsånd? Hvordan holder man motivationen kørende efter så mange år? Og handler ‘Over askeskyen’ egentlig om, hvordan musikbranchen er på vej den gale retning?

Alle de spørgsmål (og mange flere) diskuterer værterne af Standard – Soundvenues hiphop-podacst, Kristian Karl og Mads Viktor, med Pede B og DJ Noize.

Derudover: Chief Keef aflyser sin København-koncert, Louis Valuta troller koncertarrangører og DJ Khaled har udgivet en møbelkollektion.

Standard udkommer hver 14. dag og gæstes af rappere, producere og eksperter for at diskutere de mange aspekter af hiphoppens dominerende rolle i kulturlandskabet.

Dette afsnit af Standard er bragt i samarbejde med vores sponsor Spotify.

Abonnér på Standard via iTunes HER og via Spotify HER.

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af