Jay Z køber streamingtjenesten WiMP

Jay Z køber streamingtjenesten WiMP

»I’m not a businessman / I’m a business, man!«, lyder Jay Z’s klassiske linje fra remixet af Kanye Wests ‘Diamonds from Sierra Leone’, og nu kan hiphop-mogulen føje endnu et punkt til sit efterhånden bugnende forretnings-CV: Ejer af streamingtjenesten WiMP.

Selskabet Project Panther Bidco, som ejes af Jay Z, har nemlig opkøbt aktiemajoriteten i det norske firma Aspiro, hvis største produkt er WiMP. Prisen landede på omkring 370 millioner danske kroner, og købet er foregået gennem mediekoncernen Schibsted, der indtil nu ejede aktiemajoriteten.

»Aspiro trænger til betydelig kapital for at ekspandere og en stærk og dedikeret ejer for at kunne konkurrence på det globale marked«, siger Trond Berger, økonomi- og finansansvarlig i Schibsted, til norske Aftenposten, og fortsætter: »Jeg mener derfor, at de som ejer til være bedre egnet til at løfte Aspiros avancerede musikstreamingtjeneste til et nyt niveau«.

Men hvad betyder købet for brugere af WiMP i Norge og resten af Skandinavien? Ifølge Trond Berger ikke det store: »Det er selvfølgelig de nye ejere, som bestemmer, men det er mit indtryk, at de ønsker at føre den nuværende strategi videre«.

I 2014 vurderede magasinet Forbes Jay Z’s formue til at være omkring 520 millioner dollars.

Læs også: Video: Se Beyoncé og Jay Z spille ‘Halo’/’Young Forever’ i koncertdokumentar

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af