Instagram runder 400 millioner brugere og cementerer Facebooks magt

Det er hårdt at være Twitter for tiden. Seneste lussing er nyheden om, at Instagram har rundet 400 millioner brugere. Det Facebook-ejede sociale billedmedie er nemlig i gang med en forvandling til en nyhedsplatform.

I en blogpost afslører Instagram, at de siden december har tiltrukket 100 millioner nye brugere, hvoraf en stor del af væksten kommer fra lande uden for USA. Majoriteten af væksten den senere tid har fundet sted i Europa og Asien.

Væksten tyder på, at Mark Zuckerbergs udstukne nyhedsretning virker. Og det bør nok vække lidt bekymring hos Twitter, hvis problemer med at skabe vækst har skabt rynker i panden hos aktionærerne i længere tid. De har til sammenligning 316 millioner månedlige brugere.

Instagram er i stigende grad blevet en nyhedsplatform, hvilket Mark Zuckerberg ikke lægger skjul på. For eksempel har de indført forskellige værktøjer til deling af tendenser og igangværende begivenheder. Seneste opdatering opfordrer brugere til at dele deres nyeste billeder, frem for #latergrams.

Foruden Instagram må det siges, at det også kører meget godt for Facebooks øvrige apps. Over en milliard mennesker brugte i august Facebook i løbet af en enkelt dag, 700 millioner brugere er på Facebook Messenger hver måned, mens WhatsApp rundede 800 millioner tidligere i år.

Læs også: Instagram går i portræt- og bredformat og: Er intet helligt længere?

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af