Ny iPad Mini, iPhone-abonnement og iOS: De mest oversete nyheder fra Apples event

Apple valgte under deres særlige event i går af uransagelige årsager at skøjte henover, at der kommer nye emojis til iPhone. Men det var ikke det eneste, den californiske tech-gigant ikke røbede så meget om.

Der var adskillige nye, store afsløringer, som kun blev nævnt i forbifarten. Men de skal ikke snydes. Vi har samlet seks store afsløringer, der blev komplet overset i går.

ASE31
Sådan ser iPad Mini 4 ud – fåes i guld, sølv og grå.

iPad Mini 4

Det er temmeligt nonchalant, når man som tech-firma kan tillade sig at sige: »Nå, ja forresten. Vi har også lavet en ny tablet, men den har vi ikke rigtig tid til at snakke om«.

Det var tilfældet med den kommende iPad 4 Mini, som også blev præsenteret i går – men kun i en bisætning. Det bliver en væsentlig mere kødfyldt opdatering i forhold til fuseren iPad Mini 3, der stort set bare blev lanceret i guld.

Under præsentationen i går fik vi afsløret, at iPad Mini 4 har nogenlunde de samme specifikationer som iPad Air 2. På Apples hjemmeside kan man læse, at den er 6,1 millimeter tynd og vejer bare 300 gram. Den har to iSight-kameraer, kører på Apples A8-chip og har fingeraftrykslæser. Så iPad 4 Mini må siges at være en særdeles kraftfuld mini-tablet.

Prisen bliver omkring 3.300 kroner.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Ny iPhone hvert år

Et af de allermest iøjnefaldende elementer ved gårsdagens event var, at Apple introducerer en helt ny forretningsmodel. Det er en abonnementsbaseret tjeneste, der skal sikre, at kunder får en ny iPhone hvert år.

Det er et genialt og oplagt træk fra Apples side. Men samtidig også temmelig diabolsk. Rigtig mange Apple-fanatikere vil nemlig gå ud og købe en ny iPhone når den udkommer, men ved at fange dem i et abonnement, er Apple sikret en kundebase i mange år frem og sandsynligheden for, at abonnenterne går til konkurrenten bliver minimeret.

Apple gør i øvrigt alt for at luge ud i konkurrenterne. De præsenterede også appen ‘Move to iOS’, der skal sikre, at nye kunder let kan flytte deres Android-smartphones indhold over til iPhone.

Sundhed
Man kan skrælle lag af kroppen på den ny iPad.

Apples sundhedsflip

Det blev kun præsenteret i glimt, men Apples event i går er en tydelig indikation af, at de vil have foden ind i sundhedssektoren.

En af demonstrationerne på den nye iPad var eksempelvis muligheden for at se patienters skanninger og røntgen-billeder i 3D på den store skærm, som også kunne fungere som en virtuel forsøgsperson.

Apple Watch blev demonstreret med appen Airstrip, der er en slags fjernmonitor for læger, som blandt andet kan bruge den til at overvåge patienters helbred helt uden at de behøver besøge sygehuset. »An Apple a day, keeps the Doctor away«, som man siger.

Derudover kan uret også følge babyers hjerteslag i gravides maver – det blev demonstreret i salen til lyden af skrukke suk.

ASE22

Nyt iOS

iOS 9.1 har været annonceret længe og vi fik et godt indblik i, hvad styresystemet kan til Apples event i juni. Men når releasedatoen kun er syv dage væk, så kan det godt undre, at Apple ikke nævnte et ord om udviklingen siden i sommers.

Til eventet i juni fik vi præsenteret en specifik nyheds-app, proaktive søgeforslag i Siri baseret på din smartphone-brug, Low Power Mode, multitasking i en opdelt skærm på iPad og en ny skrifttype i hele systemet. Hvis dette udpluk bare er nogenlunde på skinner, kan vi godt glæde os til iOS 9 er her.

iOS 9.1 er klar 16. september i iPhone, iPad og iPod.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Apple Pencil

De såkaldte stylus-penne, der bruges til at trykke, markere, tegne, etc. på tablets, phablets og smartphones har altid været et omdiskuteret værktøj i Apple. Steve Jobs hadede dem. Men hans had stammer muligvis fra en anden tid, hvor stylus-penne var dårligere og skærme mindre.

I hvert fald ser Apples nye Pencil genial ud i samarbejde med iPad Pro. Du kan tegne, farvelægge og skravere med et penselstrøg. Den har de samme funktioner som en rigtig blyant. Bare digitalt.

Det er Pencil, der giver iPad Pro mening. Uden den, ville der ikke være mere fidus i en iPad Pro end en MacBook.

Læs også: 30 tanker, vi gjorde os under Apple-eventet i går

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af