Fem tech-podcasts, der er et lyt værd: Om alt fra memes til internetchikane

Fem tech-podcasts, der er et lyt værd: Om alt fra memes til internetchikane

Barometeret kalder på at blive inden døre og sætte en podcast på. Derfor har vi samlet en stribe podcasts du passende kan sætte i kø allerede nu for at gøre dig klogere på den digitale verden omkring dig.

Så snart talen falder på noget tech-relateret, bliver det hurtigt meget nørdet. Men der er gudskelov også kloge hoveder med et hjerte, der banker for tech, der kan forklare det for almindelige mennesker.

Det viser disse fem podcasts:

TWB
Gabe, July (med hund), gæst og Agata.

‘Trends With Benefits’

I virkeligheden er det en ret fjantet og über-amerikansk podcast, men det gør den netop værd at høre. Det er lidt som et afsnit af ‘Girls’ om nye sociale medier, internetfænomener og buzzwords i tech-branchen – blandt andet.

Værterne July, Agata og Gabe er helt nede på jorden og taler om de nye begreber på en ligefrem og underholdende måde, som du og jeg ville gøre. Desværre udkommer den med ret ujævne mellemrum, men til gengæld er det en god overraskelse, når en ny episode lander.

Lyt til: Den om Peeple-appen og begrebet phubbing

Findes på: www.twb.cool, Soundcloud, iTunes

Elektronista
Christiane Vejlø

‘Elektronista’

Christiane Vejlø driver online-techmagasinet med samme navn som hendes ugentlige radioprogram, der naturligvis også findes som podcast. Og det er en veritabel guldgrube at dykke ned i. Vejlø er særligt god til at finde de danske vinkler på den internationale udvikling i tech-branchen og laver interessante vedrørende interviews, der udfolder alverdens digitale aspekter.

Lyt til: Den med unge sociale medie-stjerner

Findes på: Radio24syv.dk, iTunes

Recode
Jenni Konner og Lena Dunham i studiet hos Kara Swisher

‘Re/code Decode’

Tech-sitet Re/code har et helt podcast-segment, hvoraf denne er det stærkeste kort. Her har vært Kara Swisher besøg af gæster fra den amerikanske tech-branche, der diskuterer de nyeste tendenser og giver personlige øjenvidneberetninger. Derudover er hvert afsnit krydret med indslag med perspektiver på internettets varme kartofler. Både interviews og indslag giver et skarpt, kritisk blik på nye fænomener, som de fleste ellers ikke ville studse over.

Lyt til: Den med Lena Dunham og Jenni Konner om deres feministiske nyhedsbrev Lenny.

Findes på: Recode.net, iTunes

ReplyAll
PJ Vogt og Alex Goldman fra ‘Reply All’.

‘Reply All’

‘Reply All’ fortæller historier. Historier om internettet. Både nettets skyggesider og positive aspekter i al sin magt og vælde er omdrejningspunktet for podcasten, hvor alverdens websites, web-personligheder og digital kultur tages under kærlig behandling. Emnerne er seriøse og dybdeborende uden at blive tørre, fordi de altid er hæftet til en personlig beretning.

Produktionen er enormt professionel, hvilket gør episodernes varierende længde fuldstændig umærkelig. Man har bare lyst til at høre mere.

Lyt til: Den, der hedder ’The Flower Child’, om virksomheder der bliver afpresset af websites, der spreder dårlige, falske anmeldelser online.

Findes på: Gimletmedia.com, Soundcloud, iTunes

What'sTech
Podcastens logo.

‘What’s Tech’

Det store tech-medie The Verge står bag den ugentlige podcast ‘What’s Tech’, der forklarer forskellige tech-fænomener på mellem et kvarter og en time. Alt fra selfies og emojis til liv i rummet og netneutralitet kommer under kærlig behandling.

Podcasten fungerer klart bedst i de kortere udgaver, hvor relativt simple begreber bliver forklaret i dybden – krydret med en fornuftig mængde humor – mens de større emner har en tendens til at ende i fjollet rundhøvl.

Lyt til: Den om selfies, hvor anekdoter om Neil Young blandes med beretninger om selfie-stangen til numse-fotos eller den om udviklingen fra det første meme til i dag.

Findes på: The VergeSoundcloud, iTunes

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af