Spotify vil rejse betalingsmur omkring visse kunstnere

Spotify vil rejse betalingsmur omkring visse kunstnere
Hello from the other side – af betalingsmuren. Adeles beslutning om ikke at lægge sin musik på Spotify har presset tjenesten.

Hos Spotify er al musikken gratis, hvis man ganske vist er villig til at lade sine ører bløde i et enerverende reklame-bombardement. Om du betaler eller ej, har du adgang til nøjagtigt samme katalog. Men sådan bliver det ikke ved med at være, har Spotify-kilder afsløret i Wall Street Journal.

Ifølge Quartz er det tanken, at udvalgte kunstnere skal have lov til at offentliggøre albums, der – i det mindste for en periode – ikke er tilgængeligt for gratisbrugere.

Spotify har før luftet tanker om retningsskiftet, men de nyligt fremlagte planer gør det yderst aktuelt. Men det er så absolut ikke problemfrit. For eksempel bliver det ikke nemt at afgøre hvilke kunstnere, der skal have lov til at falde ind under den lukrative ordning (pt. melder historien ikke noget om, hvilke kunstnere det vil omfatte). For slet ikke at tale om, hvad det kan gøre for piratkopiering, at længeventede albums bliver utilgængeligt for enkelte.

Tidligere har Spotify stået stejlt på, at deres såkaldte freemium-model var den eneste måde at få lokket nye, unge musikforbrugere ind i folden og på sigt omdannet til betalende brugere, men udtalelserne viser, at de vakler i troen. Det tror da pokker, når klodens største stjerner som Taylor Swift og senest Adele undlader at udgive sin musik på tjenesten.

Spotify er den største streamingtjeneste på markedet med omtrent 20 millioner betalende brugere og 80 millioner, der ikke har pungen fremme.

Læs også: Spotify kaster et blik på musikforbruget i 2015: Drake, Mø og The Weeknd dominerer

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af