Fem smartphones, vi ser frem til i 2016 – og alt vi ved om dem

Hvis vi lige tager spåkone-brillerne på et øjeblik, så bliver 2016 – ligesom 2015 – næppe året, hvor vi virkelig ser de opsigtsvækkende og revolutionerende smartphones. Rigtig mange producenter koncentrerer sig om at lave andre typer devices, mens smartphones begynder at ligne hinanden mere og mere – både på udseendet og specifikationerne.

Når det er sagt, er der alligevel en del smartphones på vej, som vi glæder os til at prøve kræfter med. Nogle af dem er bekræftet, præsenteret og velbeskrevne, mens andre stadig er på rygteniveau. Til sidst runder vi af med tre boblere.

Huawei Mate 8

HuaweiMate8
Mate 8 kommer i to nuancer af sølv og to af guld.

 

Hvad ved vi? 

Vi ved rigtig meget, for Mate 8 er allerede udkommet i Kina. Desuden blev den vist frem under Consumer Eletronics Show i Las Vegas i starten af året. Vi mangler sådan set bare at se den på hylderne i Danmark.

Huawei Mate 8 kommer med den nye processor Kirin 950 og muligheden for 3 eller 4GB RAM. Man vil kunne vælge mellem 32, 64 eller 128 GB hukommelse med mulighed for at udvide yderligere. Batteriet er på imponerende 4.000 mAh.

Generelt kunne vi have mange af de kinesiske smartphone-producenters kommende telebræt med her, men Huawei er dem, der er bedst etableret i Danmark og nemmest at få fat på. Men kip med hatten til eksempelvis Oppo og Xiaomi, der ligeledes laver vanvittigt interessante smartphones

Hvad håber vi? 

Vi håber de gode anmeldelser af den nye smartphone holder stik og at den ser lige så skarp ud i de fire nuancer i virkeligheden, som den gør på computermodeller. De relativt billige kinesiske producenter formår virkelig at pakke saft og kraft ned i deres smartphones, så på papiret har Huawei Mate 8 fortjent en del opmærksomhed.

Hvornår?

10. februar 2016.

Nyt LG-flagskib

Får LG G Flex 2 en storebror inden længe?

Hvad ved vi? 

Det er meget begrænset, hvad vi ved om LG’s næste flagskib, men vi ved, at de har annonceret noget nyt – og noget stort. Det kan enten være efterfølgeren til deres læderindbundne LG G4 – sandsynligvis en LG G5 – eller LG G Flex 3 med en buet skærm. Begge to udkommer i løbet af i år og at dømme efter sloganet ‘Play Begins’, som LG lancerer deres næste produkt under, så tyder det meste på den mere legesyge LG G Flex 3, men det er endnu uvist.

Uanset hvilken smartphone LG spytter ud først, så er det stort set sikkert, at de begge vil køre på en Snapdragon 820-processor, hvilket må siges at være blandt Rolls Roycerne netop nu. For begges vedkommende er det et godt trin op fra den Snapdragon 808 og 810, der findes i henholdsvis LG G4 og LG G Flex 2.

Rygterne om LG G5 går desuden på et 21 MP primært kamera, en 5,6 tommersskærm og måske tilmed en irisscanner.

For LG G Flex 3 går rygterne på 4GB RAM, 32 GB hukommelse, 3.500 mAh-batteri, 21MP kamera og 8MP på fronten og så en fingeraftryksscanner oven i hatten.

Hvad håber vi?

LG insisterer stadig på at lave high end-smartphones, selvom mange langt billigere producenter gør hvad de kan, for at konkurrere på specifikationsfronten. Det tvinger LG til at designe bemærkelsesværdige smartphones og det har over tiden affødt nogle interessante, men også ret nicheprægede smartphones. Vi håber, at nogle af LG’s innovative idéer i år knækker koden, så de kan give Samsung og Apple lidt tiltrængt konkurrence.

Hvornår?

Annoncering 21. februar 2016 i forbindelse med Mobile World Congress og på hylderne to måneder senere.

Samsung Galaxy S7

Samsung
Den populære Samsung Galaxy S6

 

Hvad ved vi? 

Vi ved, at den er på trapperne, hvilket er ret bemærkelsesværdigt, da den meget omtalte forgænger Galaxy S6 ikke har mange år på bagen. Kan vi så også forvente et nyt bemærkelsesværdigt produkt fra Samsung? Mja, tyder rygterne på. Mange af funktionerne som pulsmåler og finger i S6’eren bliver sandsynligvis også proppet i S7, ligesom skærmen formodentlig har samme kvalitet som forgængeren.

Det helt store salgsargument bliver sandsynligvis processoren, der rygtes at være en Snapdragon 820 med otte processorkerner på 3GHz hver – det er meget. Det kan også betyde, at den har hele 6 GB RAM – LP-DDR4, for dem, der går op i det.

Hvad håber vi?

Vi håber, Samsung kan flytte sig mærkbart fremad på trods af den hastige release efter S6. På den måde kan de presse Apple og de andre konkurrenter fremad. Designmæssigt har vi ikke de store forventninger om at blive overrasket. Samsung har fundet en rundet og elegant stil, der passer dem meget godt.

Hvornår?

Lancering ultimo februar, sandsynligvis under Mobile World Congress i Barcelona med en forventning om salg en måned senere.

Apple iPhone 7C? 6C? 5E?

iphone5E-759x397
Visualisering af hvordan iPhone 5E kunne komme til at se ud.

 

Hvad ved vi? 

Reelt ved vi intet om Apples næste lillebror til 6’eren. Det har længe været rygtet, at Apple barsler med en lidt billigere og knap så kraftig version af deres flagskib, ligesom de introducerede 5C som et farverigt plastik-alternativ til 5 og 5S.

Spørgsmålet er så, om vi kan forvente samme type model som 5C, altså en 6C? Rigtig meget tyder på, at Apple har en anden idé i ærmet, nemlig at lave en lidt mindre model, men med væsentligt bedre specifikationer end 5C og i en metalramme som deres øvrige modeller. I så fald kunne den komme til at hedde 5E, hvor E’et står for enhanced.

Hvis det er sandt, så går rygterne på en A8-processor med 1 GB RAM og 16 eller 64 GB hukommelse. Skærmen på fire tommer skulle efter sigende også understøtte 3D Touch som på iPhone 6S og 6S Plus. 5E skulle i øvrigt have mulighed for at bruge Apple Pay – som jo desværre ikke har ramt dansk grund.

Prisen skulle efter sigende bliver 500 dollar eller små 3.500 gode, danske kroner.

Hvad håber vi?

Vi håber, Apple holder sig fra de farverige covers, der mildest talt ikke klæder deres produkter. Derudover håber vi bare, at der kommer en iPhone med en skærm på fire tommer igen.

Hvornår?

Uvist, men sandsynligvis april eller marts, hvis man skal tro rygterne.

Apple iPhone 7

ASE28
Der er lang tid til en storebror til iPhone 6S

 

Hvad ved vi? 

Det er meget tidligt at begynde at gisne om, men det er næsten stensikkert, at iPhone 6 får en storebror i efteråret. Faktisk er det ret så sikkert, at den får to, nemlig iPhone 7 og iPhone 7S. Men som altid ved vi ikke rigtig noget, før Apple beslutter sig for at holde en keynote.

Men ikke desto mindre flyver rygterne allerede. iPhone 7 kan betyde farvel til højtalerstikket og et skifte til lyd via lightning-udgangen. Det kan betyde Apple laver trådløse hørebøffer til. Der arbejdes sandsynligvis på at gøre den vandtæt. Der er rygter om, at fingeraftryksscanneren bliver droppet, så den indgår som en del af 3D Touch-displayet og skærmen dermed kan fylde stort set hele forsiden.

Den bliver formodentlig hurtigere end nogensinde før på grund af den nye A10-processor, der forventes at bliver udviklet til den, inkl. 2GB RAM.

Hvad håber vi? 

At iPhone 7 smider de forstyrrende antennerammer i toppen og bunden af bagsiden og at de dropper 16GB-modellen, der i 2016 ingen gang har på Jorden længere. Generelt håber vi, at Apple vender tilbage til lidt renere dyder, hvad angår designet.

Hvornår? 

I september, hvis Apple holder sig til tidligere års udgivelsesmønster. 6. eller 13. september er gode bud.

Til slut runder vi af med tre boblere, der endnu er for usikre at gå i detaljer med:

Boblere:

CarlPei
Til højre administrerende direktør i OnePlus Carl Pei med en OnePlus One.

 

Rygterne løber naturligvis også om et hav af andre smartphoneproducenters planlagte smartphones, men rygterne er så løse, at vi umiddelbart ikke tør andet end at anerkende dem med mere end bobler-status.

Microsoft Surface Phone

Der er har længe løbet rygter om, at Microsoft arbejder på en smartphone-pendant til deres Surface-linje af tablets og laptops. Det blev for nylig bekræftet, at Microsofts Vice President Panos Panay har arbejdet på en smartphone-prototype, men det er endnu uvist om den bliver til noget.

OnePlus 2 Mini / OnePlus 3

Hvad OnePlus har i ærmet i 2016 er slet ikke til at vide. De har på kort tid udgivet deres tre første smartphones og den overraskende X-model sidste år. Så mon ikke, der kommer en ny flagship-model næste gang, selvom der også har været rygter om en mindre OnePlus-model med flagskibsspecifikationer.

Sony Xperia Z6

Opfølgeren til den stilrene smartphone James Bond bruger i ‘SPECTRE’ får sandsynligvis en storebror, men den er stadig omgærdet af masser af spørgsmålstegn.

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af