Parisisk fodboldklub sagsøger M.I.A. for at bruge deres trøje i ‘Borders’-videoen

Parisisk fodboldklub sagsøger M.I.A. for at bruge deres trøje i ‘Borders’-videoen

M.I.A. taler (endnu engang) med store bogstaver i den visuelt overrumplende video til ‘Borders’, som var blandt vores favoritter i 2015. Men ikke alle lige glade for den politisk ladede video. For eksempel er Paris Saint-Germain F.C. så sure over den, at de har lagt sagt an mod M.I.A., hvis hun ikke fjerner videoen og betaler en erstatning til dem.

Årsagen til deres vrede er, at M.I.A. i videoen optræder i en let modificeret udgave af deres spillertrøje, hvor hovedsponsoren Emirates’ logo er blevet lavet om, så det hedder Fly Pirates. Ifølge en skrivelse har M.I.A.’s optræden skadet klubbens omdømme i pressen så meget at de har fortjent økonomisk kompensation. Samtidig mener PSG, at det har været en økonomisk fordel for M.I.A. på bekostning af fodboldklubben.

Det argumenterer de i al fald for i et fire sider langt brev, som M.I.A. i dag har delt på Twitter.

 

Tilsyneladende har M.I.A.’s pladeselskab ikke efterkommet et af kravene fra Paris Saint-Germain F.C., nemlig at fjerne videoen. Den er i al fald stadig at finde hos Apple Music

Det er ikke første gang, M.I.A. har pisset sportens verden af. Det gjorde hun også i 2013, da hun strakte fuckfinger under halftime-showet i Super Bowl, hvorefter NFL sagsøgte hende.

Sympatien fra M.I.A.’s fans er overvældende på Twitter. Flere fokuserer på, at Paris Saint-Germain, der i skrivelsen fokuserer på alt det gode, de gør for immigranter, virkelig har misforstået videoens budskab, hvis de lægger sag an.

 

Den stærke video kan ses herunder og den omdiskuterede trøje optræder ved 3.30-mærket:

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Læs også: Carrie Fisher lukker kæften på bodyshamere med bundærlige tweets

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af