Google vil efter sigende producere et virtual reality-headset, der ikke er af pap

Google vil efter sigende producere et virtual reality-headset, der ikke er af pap
Google vil træde et stige et skridt op ad kvalitetsstigen fra deres ellers ret ikoniske Cardboard.

Vi snakker 2016 og hvis du har et firma, der sætter mere end to chips og et batteri sammen, skal du også have et virtual reality-headset i produktporteføljen. Det gælder for Samsung, Sony, HTC, Facebook og nu tilsyneladende også Apple. Og sørme om ikke Google også vil lege med. Rygterne går i al fald på, at de også vil bygge et virtual reality-headset.

Det vil altså sige, at de vil bygge et rigtigt VR-headset, lidt ligesom Pinocchio bliver en rigtig dreng. For de har allerede dyppet tæerne i markedet med deres Google Cardboard. Det er kort fortalt er et stykke foldbart pap udstyret med to colabunde, du kan vikle om din smartphone og dermed bruge den som VR-skærm. Det har hidtil fungeret fint på det spæde marked.

Men hvis VR-markedet for alvor begynder at tage fart, så kommer Cardboard hurtigt til at ligne et Happy Meal-legetøj. Og det kan verdens mest værdifulde firma jo ikke have siddende på sig, så det giver god mening, at de vil uppe deres game en smule. Det tyder rygterne i hvert fald på, at de vil.

Ifølge Financial Times bliver Googles VR-headset en mere fleksibel version af Samsungs udgave, der kræver en Samsung-smartphone for at virke. Ret meget mere, vil rygtet ikke vide, udover at der bliver bygget bevægelsessensorer ind i selve brillen.

Google vil have en kæmpe fordel i forhold til markedet, idet en bred variation af software (for slet ikke at tale om video) er deres ekspertise og det kan bringe dem et hestehoved foran konkurrenterne.

Læs også: Er det mere end bare porno og gaming? Fem områder virtual reality kan revolutionere

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af