Dansk musiksingle promoveres gennem Tinder: Match for at lytte

Dansk musiksingle promoveres gennem Tinder: Match for at lytte

Præmissen for datingappen Tinder er simpel: Swipe til højre hvis du er interesseret, til venstre hvis du ikke er. Hvis begge parter højreswiper, er det et match, og du får mulighed for at chatte. Nu kan danske brugere forberede sig på at matche med en ny type single på Tinder – en musiksingle.

Den danske producer og artist Vakle vil bruge Tinder som promoveringsplatform for hendes kommende single ’BOY’, ude tirsdag d. 15. marts. Vakle opretter en Tinder-profil der giver brugere der matcher hende muligheden for at starte en samtale og få eksklusiv adgang til den nye single.

Ræsonnementet bag konceptet er dels at musik tilbydes alle vegne og derfor skal serveres på en særlig interessant måde for at få nogle bid, dels at den nye singles tema og tekster egner sig enormt godt til et forum, hvor lysten kører på højtryk.

Vakle er dog langt fra den eneste i nyere tid til at bruge Tinder som alternativ marketing. Alt fra film og serier, til dyreinternater og menneskerettigheds-organisationer har brugt den uhyre populære app til at sprede deres budskaber.

I forbindelse med sidste års SXSW, kunne brugere i Austin-området eksempelvis matche med Ava. Efter en kort samtale om kærlighed og intelligens, ville ’Ava’ sende hendes match videre til en Instagram-profil, der afslørede at Ava i virkeligheden var hovedrollekarakteren i ’Ex Machina’, og at kvinden på billedet derfor var den nu Oscarvindende skuespillerinde Alicia Vikander.

vikander tinder
Sådan så ‘Ex Machina’-fremstødet ud på Tinder.

 

Netop det reklamefremstød fungerede, fordi stuntet direkte spejlede filmens plot – robotisk forførelse – og derfor bidrog til det overordnede narrativ omkring kunstig intelligens. Desuden italesatte kampagnen indirekte Tinders store bot-problem.

Tinder kommer da også udstyret med indbyggede værktøjer der er som skræddersyet for marketing: man kan vælge en bestemt målgruppe baseret på alder, køn og endda vælge geografiske afstandbegrænsninger for at holde kampagnen lokal. Derfor er det ikke overraskende, at Tinder overvejes som bæredygtigt platform for alternative og potentiel virale promoveringer.

Det er dog vigtigt at have brugerne i mente også – som kommentarsporene på artikler om Tinder-marketing viser, er det ikke alle der er lige begejstret for det reklamerende og misvisende indhold. Nogle, som Dominos, vælger derfor at være meget klare med at skilte med indholdet. Men kampagner som den ’Ex Machina’ kørte, kan hurtigt rode sig ud i en moralsk gråzone, når brugere tror de har et legitimt kærlighedsmatch.

Det er uvist hvordan Vakle har tænkt sig at fremstå på hendes Tinder-profil, og hvor transparent det fremkommer at matchet ikke kan føre til hverken brandhed kærlighed eller et booty call – men i det mindste kan Vakle lægge musik til dit næste hook-up.

Læs også: Interview med danske virtual reality-pionerer: Er VR-koncerter fremtiden?

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af