Huaweis nye flagskibsmodeller sætter fokus på fotografi: Seriøs konkurrence til Apple og Samsung

Huaweis nye flagskibsmodeller sætter fokus på fotografi: Seriøs konkurrence til Apple og Samsung

Til et event i London i går afslørede Huawei dets to nye flagskibsmodeller: P9 og P9 Plus, udviklet i samarbejde med tyske kamerafabrikant Leica. Med stjernespækket markedsføring, et betydeligt højere prisskilt og en lang række nye features er det tydeligt at P9 forsøger at gøre Huawei til international storspiller i smartphoneverdenen som aldrig før.

Samarbejdet med Leica har først og fremmest resulteret i en foto-orienteret smartphone, der blandt andet har dobbeltkamera bagpå (uden kamerabule) og en ny brugerflade til billedbehandling. Det betyder, at de værktøjer som fotografer almindeligt ville betale mange penge på at købe ekstra linser til, er blevet komprimeret ned i P9.

Det dobbelte kamerasystem giver mulighed for at fotografere ved lavt lys og kan bedre fornemme dybde, hvilket betyder, at man kan udvælge fokusområder i billeder, mens baggrund eller forgrund sløres. Det ene kamera er i øvrigt dedikeret til sort-hvide billeder.

Huawei har allerede teamet op med fotografer, der har haft tidlig adgang til de nye flagskibsmodeller, og som har kunnet teste og presse de nye kameraindstillinger til at producere imponerende billeder.

Foruden det stilrene look og opgraderede hardware, har Huaweis P9 fået to kendis-ambassadører: Henry Cavill og Scarlett Johansson (eller Superman og Black Widow og Black Widow om man vil). Den stjernespækkede kampagne, sammen med lanceringen af ikke én, men to flagskibsmodeller, er symptomatisk på Huaweis skærpede konkurrence til særligt Apple. Huawei er lige nu verdens tredjestørste smartphoneproducent efter Apple og Samsung.

Huaweis primære marked er fortsat Asien, men med lanceringen der skydes i gang 16. april vil store dele af Europa – heriblandt Danmark, Sverige, Norge og Storbritannien – få adgang til Huawei P9 og P9 Plus (dog med få ændringer fra de asiatiske varianter). I forbindelse med lanceringseventet i går meldte Huawei ligeledes ud at smartphonen også vil være tilgængelig i USA i løbet af året.

I Danmark forventes det at P9 med 32 GB hukommelse vil koste 3.999 kr, mens P9 Plus løber op i 5.500 kr. Begge modeller er tilgængelig fra 16. april.

Læs også: iPhone SE lægger ud med Apples sløjeste iPhonesalg nogensinde ifølge analyse

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af