iPhone SE lægger ud med Apples sløjeste iPhonesalg nogensinde ifølge analyse

iPhone SE lægger ud med Apples sløjeste iPhonesalg nogensinde ifølge analyse

På trods af overvejende gode anmeldelser er salget af iPhone SE kommet sløjt fra start, ihvertfald hvis man skal tro analyseinstituttet Localytics. Det skriver Forbes. iPhone SE blev lanceret i USA over otte andre lande i torsdags.

Localytics monitorerer hvilke smartphonemodeller aktiviteten i deres tilknyttede apps foregår på. I dette tilfælde har de set på, hvor stor en procentdel af aktiviteten, der er foregået på de seneste iPhone-modellers første weekender.

Og den nye statistik er et tegn på, at iPhone SE ikke har været en bombe under markedet.

iPhoneSE

 

Analysen følger i kølvandet på en ligeledes sortseende udtalelse fra den kendte Apple-analytiker Ming-Chi Kuo, der har en stort set fejlfri track record, hvad angår forudsigelser om Apple-produkter. Han mener, at salget af iPhones overordnet set er kraftigt stagnerende og i år ikke vil overstige 200 millioner enheder. Sidste år oversteg det 235 millioner.

Det er naturligvis ikke ensbetydende med at iPhone SE ikke kan nå blive en kæmpesucces. Den lavere tilslutningsgrad i åbningsweekenden kan også skyldes, at den er ny vin på en gammel flaske, som mange af de hardcore fans er mindre forhippet i at få fingrene i tidligt end reelt nye modeller. iPhone SE er tydeligvis målrettet et andet segment end de, der var meget interesseret i statistikkens øvrige iPhones.

Derudover kan det selvfølgelig også være, at majoriteten af dem, der har købt iPhone SE ikke benytter sig af apps, der bliver analyseret af Localytics.

Hvis man ser tidens mest brugte iPhones ifølge Localytics, er det interessant, at iPhone 5S fra 2013, som SE er skåret efter, stadig er blandt de mest brugte iPhones.

iPhoneS

 

iPhone 5S-ejerne er et forbrugersegment, der formodentlig inden længe vil få brug for en ny smartphone. Så iPhone SE kan sagtens nå at blive en blockbuster af rang.

Læs også:  Kommentar: Hvorfor iPhone SE er Apples mindst innovative, men også bedste idé i årevis

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af