Facebook efteraber Snapchat: Introducerer midlertidige beskeder gennem ’hemmelig’ samtalefunktion

Facebook efteraber Snapchat: Introducerer midlertidige beskeder gennem ’hemmelig’ samtalefunktion

Mens Snapchats seneste opdatering vil gemme dine billeder, er Facebook i gang med at teste en ny Messenger-funktion der gør private beskeder mere flygtige.

’Secret Conversations’ er Facebooks nye indsats for at øge brugeres internetsikkerhed og sikre at privatbeskeder rent faktisk holdes private.

Ligesom Facebook-ejede WhatsApp, kommer Messenger fremover til at tilbyde muligheden for beskeder der er end-to-end krypteret: altså en lukket kommunikationskanal mellem afsender og modtager. Heller ikke Facebook selv kan lagre eller læse de ’hemmelige’ samtaler.

Den hemmelige beskedfunktion skal slås til manuelt og fungerer lidt anderledes end Messengers sædvanlige chat. For det første er det muligt at sætte en timer på beskederne, så de slettes efter kort tid (mellem fem sekunder og 24 timer). For det andet kan man ikke sende indhold som videoer eller GIFs gennem de hemmelige beskeder – indtil videre er det en funktion forbeholdt tekst.

FB_secret_messages
Sorte og selvdestruerende: Sådan kommer de hemmelige beskedtråde til at se ud i Messenger.

Facebook håber at brugere vil benytte ’Secret Conversations’ til at dele følsomt information som kontooplysninger. Det er der nok nogle der alligevel allerede har gjort gennem Messenger, men med den nye kryptering kan man føle sig mere sikker på, at informationerne ikke opsnappes af cyberkriminelle eller andre overvågende parter.

Krypteringen betyder også, at beskederne kun er synlige mellem to devices – det vil sige, har du sendt en hemmelig besked fra din smartphone, kan du ikke finde beskedtråden når du logger ind på Facebook gennem din bærbar.

Alt fra gaveideer over sundhedsbekymringer til privatøkonomi kan deles som midlertidig og hemmelig besked, men mon ikke der også er en håndfuld brugere der kommer til at trolle hinanden med hurtigt forsvindende provokationer? Det er måske meget godt, ’Secret Conversations’ ikke understøtter GIFs (endnu).

Facebook tester i øjeblikket beskedfunktionen og forventer at rulle opdateringen ud over sommeren. 

Læs også: Snapchat ændrer kurs: Vil nu fastfryse øjeblikket og gemme dine minder i et søgbart arkiv

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af