Fordom bekræftet: Katteejere er sørgelige singler, ifølge Facebook undersøgelse

Fordom bekræftet: Katteejere er sørgelige singler, ifølge Facebook undersøgelse

Den ældgamle hund-eller-kat diskussion blussede op i mandags i anledning af International Kattedag, og i forbindelse med fejringen gik Facebook-analytikere til værks for at se hvad der kendetegner henholdvis katteejere og hundeejere på det sociale medie.

Facebook undersøgte 160.000 amerikanere der havde lagt hunde- og kattebilleder op. Ved at analysere deres medieaktivitet kunne Facebooks forskere give indblik i en lang personkarakteristika og vurdere hvilken fløj typisk havde flere venner, var gladere og mere social. Kort sagt viste undersøgelsen af de gamle stereotyper holder vand: katteejere er typisk enlige og asociale, mens hundeejere har masservis af energi og venner.

Ved at analysere opdateringer der er postet med Facebooks-humør feature (‘feeling excited’) kunne holdet nemlig konkludere, at katteejere generelt viser flere følelser – og at de følelser er overvejende negativt ladet. Tværtimod udviste hundeejere næsten enstemmig begejstring og stolthed.

Fordelingen ifølge Facebook over katte- og hundeejeres humørudsving.
Fordelingen ifølge Facebook over katte- og hundeejeres humørudsving.

Ud af de 160.000 var cirka 30 procent af kattemenneskerne singler, mens kun 26 procent af hundemenneskerne var uden partner. Facebook var dog hurtig til at tilføje, at der ikke var en overvægt af enlige gamle kvinder i kattekategorien, men at singlebrugerne var spredt ud på tværs af aldersgrupper og køn.

Det ser også ud til at kattemennesker holder sig hjemme, med kerneinteresser der favner over fantasy, science fiction og anime. Hundemennesker har generelt flere udendørsaktiviteter og går rigtig meget op i hunden som hobby.

Undersøgelsen viste desuden at hundemennesker i gennemsnit har 26 flere venner end kattemennesker. Til gengæld bliver kattemennesker inviteret til flere Facebook-begivenheder – måske fordi deres venner prøver at få dem op af sofaen og væk fra deres enlige hverdag? Studiet gav nemlig ingen indikation på hvor mange af de indbydelser der blev takket ja til.

Det burde ikke være nødvendigt at understrege, at undersøgelsen ikke er den mest videnskabeligt retvisende – brugergruppen blev identificeret gennem kunstig intelligens der fandt frem til billeder af hunde eller katte. Der er derfor ingen beviser for, at de mennesker er decideret hunde- eller kattemennesker, og endnu færre beviser for, at de ejer kæledyr selv.

Tag derfor undersøgelsen med et gran salt (men send den endelig til din ven med kat for at få dem op på barrikaderne!).

Læs også: Facebook vil give dig bedre reklamer – og viser dem selvom du bruger adblocker

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af