Google afslører sin første egenproducerede smartphone med verdens bedste smartphone-kamera

Google afslører sin første egenproducerede smartphone med verdens bedste smartphone-kamera

Vi har knap overstået iPhone 7-hypen – eller mangel på samme – før Google har introduceret endnu en ny high-end smartphone på markedet. Tidligere har andre producenter stået for hardwaren i Googles Android-smartphones – og har også fået æren for det – men sådan er det ikke mere.Pixel er navnet på den nye smartphone, som hele vejen rundt er Googles eget projekt. Godt nok er den produceret på HTC’s fabrikker, men Google siger den helt igennem er lavet af dem selv. Modsat tidligere.

Her kommer et overblik over Pixel-fonen.

Pixel har det bedste mobilkamera, der nogensinde er lavet, i hvert fald ifølge kamera-test-sitet DXOMark – og de har også testet den nyeste iPhone. Du kan læse mere om testen HER.

Google lover, at Pixel på 15 minutter kan oplade nok strøm til leve op til syv timer mere.

Det bliver nemmere at skifte fra iOS til Android ved hjælp at et nyt værktøj, hvor du forbinder din gamle smartphone til Pixel med et kabel, og så flytter den dine kontakter, billeder, indstillinger og så videre med over.

Pixel kan fås i farverne – og det er rent faktisk de officielle navne – Very Black, Quite Silver og Really Blue.

Pixel bruger Googles nyeste Android-styresystem Nougat og kan fås i størrelserne 32 GB eller 128 GB.

Du kan få Pixel i en normal eller XL-udgave, hvilket vil sige en skærm på 5 eller 5,5 tommer.

Pixel kan fås fra 649 dollars – svarende til cirka 4.300 kroner. Om det bliver prisen i Danmark, og hvornår vi overhovedet kan købe telefonen, er endnu uvist.

Pixel forstår dig

Den største salgstale omkring Pixel omhandlede dens indbyggede kunstige intelligens. Pixel er den første telefon med Googles stemmestyrede assistent – som de bare kalder Assistant – indbygget direkte i den.

Tidligere skulle du hente en app for at bruge Assistant, men på Pixel kan du holde hjemknappen inde og derefter plapre løs med den kunstige intelligens – som du gør med Siri på iPhone.

Eksempelvis kan du bede den tjekke, hvilke koncerter der spiller i næste uge på dit yndlingskoncertsted. Den vil så finde ud af, hvem der spiller, og du kan bede den spille et af nummer, så du kan høre et eksempel på musikken.

Derefter kan du gå tilbage til at snakke med den om at planlægge koncerten. Pointen er, at du kan holde en samtale kørende, stille spørgsmål til detaljer, men stadig vende tilbage. Assistant kan hele tiden forstå, hvad du mener, fordi den forstår konteksten af, at du gerne vil til koncert. Dét er eksempelvis noget, som Apples Siri, stadig har en del problemer med, når du når mange led ud i en række spørgsmål.

1

 

Pixel er bygget til virtual reality, og derfor havde Google også et nyt trådløst VR-headset på programmet. Det kalder de for Daydream, og det kan arbejde sammen med din telefon om spil, programmer og lignende. Derudover er der også en lille fjernbetjening med, som du kan bruge til at pege og styre dine virtuelle udskejelser.

2

 

Et eksempel, på hvad du egentlig kan bruge headsettet til, er et nyt ‘Fantastic Beasts’-spil. Vi fik ikke meget at vide om det, andet end at du er en troldmand, og din fjernbetjening fungerer selvfølgelig som en tryllestav. Derudover kan du streame film i VR, hvor det ligner, du sidder i biografen, så du kan få følelsen af at se film på storskærmen.

Du kan se en lille film om Pixel her ovenfor – og den indeholder også en lille ørefigen til Apples beslutning om at fjerne jack-stikket i iPhone 7.

Læs også: Google udvikler angiveligt egen smartphone med lancering senere i år

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af