Google udvikler angiveligt egen smartphone med lancering senere i år

Google udvikler angiveligt egen smartphone med lancering senere i år

Med Nexus-samarbejdet har Google dyppet tæerne i smartphonevandene. Vil tech-giganten nu lægge egen billet ind på markedet med et brandet, selvproduceret device? Ifølge en rapport fra The Telegraph: Ja, og sågar allerede i år.

Google har længe været inde ovre det mobile marked gennem deres Android-styresystem. Android følger med fire ud af fem smartphones solgt verden over, men fordi styresystemet udbydes på udstyr skabt af så mange forskellige producenter, har der længe været fragmenteringsproblemer, der har betydet brandudvanding og opdateringsproblemer.

Derfor er det heller ikke første gang en mere topstyret Googlephone foreslås, men tidligere udmeldinger fra firmaet har antydet, at kontrollen skulle fokuseres gennem Nexus-brandet. De nye indsigter fra Telegraph tyder dog på, at Google i stedet vil skabe et helt nyt produkt, hvor firmaet er ene herre over både design, hardware og styresystem.

Nyheden har fået en blandet modtagelse, da den kommer samtidig med officielle udmeldinger fra Google om et fortsat samarbejde med Nexus og et 2017-tidshorisont for Project Ara, Googles modulære smartphone.

Google producerer sådan set allerede sine egne devices under navnet Pixel. Men som The Next Web skriver, har Google hverken tilstrækkelig kundesupport eller fysiske butikker hvor produkterne kan vises frem og fixes. Det betyder at der stadig er lang vej til en brandsucces som Apples, hvis det er den slags kontrol Google er ude efter.

Men Google er ikke Apple. Og det er på mange måder sådan firmaet har solgt sig overfor samarbejdspartnere. Derfor kan et skridt mod et smartphone-monopol være med til at afskrække nogle af de mange udbydere, der lige nu udstyrer deres smartphones med Android.

Huaweis CEO har netop været i pressen og fortælle, at firmaet kun fortsætter med at bruge Googles styresystem så længe det holdes open source. Hvis Google planlægger at lægge selvstændig billet ind på markedet, gør den med det samme mange af dets partnere til direkte konkurrenter. Spørgsmålet er så, hvem der ender på toppen?

Læs også: Apple fejrer Pride med en stærk tilføjelse til Apple Watch – som du ikke kan købe

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af