Google vil have Apple-agtig kontrol over Nexus og fryse partnere ude

Google vil have Apple-agtig kontrol over Nexus og fryse partnere ude

Googles egne Nexus-smartphones har altid kørt med det rene Android-styresystem, men kommer i flere forskellige indpakninger. Nu vil Google sætte sig tungt på produktionen og minimere bidrag fra eksterne partnere.

Googles CEO Sundar Pichai har meldt ud til The Information, at firmaets fremtidige strategi for Nexus-smartphones vil være en optrappet involvering fra start til slut. Nexus har ellers tidligere været resultatet af en række samarbejder mellem Google og bl.a. Samsung, Motorola, LG, HTC og Huawei.

Målet er, at Nexus kan være for Google, hvad iPhone er for Apple: Et fuldendt produkt, der er unikt for det pågældende firma, og kan fungere som flagskib for de to techkæmpers formåen og efterstræbte førsteposition på markedet.

Hvis Google laver de kommende generationers Nexus in-house, kunne det potentielt styrke brandet enormt. Deres nuværende strategi – hvor hver Nexus model udgives med en ny samarbejdspartner – gør nemlig ikke gode ting for genkendeligheden. En række Nexus-produkter der rent faktisk lignede hinanden, ville betyde at købere begyndte at identificere Google som hardwareproducent snarere end blot vært for Android-styresystemet.

Google har faktisk allerede skudt gang i produkter, der er designet og ført til dørs af firmaet selv. Under navnet Pixel har de både udgivet laptoppen Chromebook Pixel og den nye tablet Pixel , der begge er eksempler på, at firmaet har kapaciteten til at stå på egen fod. En noget broget modtagelse betyder dog, at der allerede er tvivl om hvorvidt det ståsted på nogen måde er sikker nok til at give Apple konkurrence.

Pixel C-anmeldelser fra både The Verge, Engadget og Ars Technica peger alle på, at Android OS ikke er bygget til – og slet ikke kan håndtere – desktop browsing. Hvad alle er enige om, er at Pixel er enormt flot og gennemdesignet hardware, men mangler bedre software. Nexus står med det omvendte problem: Her mangler de hardware til deres styresystem.

Android er allerede skræddersyet smartphones og Googles essentielle apps er must-haves selv hos konkurrenterne. Desuden har Pixel demonstreret, at der sidder nogen i Google der kan designe et lækkert omslag. Nu er spørgsmålet bare, om de to fronter kan bringes sammen og skabe et Nexus-produkt, der giver Apple kamp til stregen.

Apple er berygtet for hårdtslående marketingkampagner og veltimede lækager om kommende produkter. Første udfordring for Google er derfor produktionen, men selv hvis den nye Nexus er levedygtig som et stykke tech, er der ingen garantier, at Google kan generere nok hype omkring brandet til at gøre den for alvor intimiderende overfor konkurrenterne.

Læs også: 14 førstehåndsindtryk af Huawei Mate 8 – det nye kinesiske flagskib

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af