Twitter lukker Vine – det eneste sjove ved Twitter

Twitter lukker Vine – det eneste sjove ved Twitter

Twitter har netop annonceret, at de lukker deres videotjeneste Vine, hvor kreatører siden 2013 har kunnet lavet seks sekunder lange loop-videoer, der i modsætning til Twitter stort set kun blev brugt til underholdning eller kunst.

Den begrænsede video-version af Twitter førte til et helt nyt sprog for korte videoer og flere videoskabere har skabt sig et online-navn ved at mestre det ultrakorte format. Det har siden smittet af og dannet grobund for eksempelvis Instagrams tidligere 15-sekunders videoer og Instagram for den sags skyld.

I løbet af de kommende måneder vil Twitter lukke mobil-appen. Det skriver de på deres blog. I mellemtiden vil Vine-sitet være åbent, så brugere kan se og hente deres videoer ned.

Nyheden lander i kølvandet på massive nedskæringer hos Twitter, der i går offentliggjorde, at de skærer 9 procent af arbejdsstyrken i et forsøg på at blive en profitabel forretning i 2017. Twitter har længe søgt efter at blive opkøbt af en større virksomhed, men har set sig nødsaget til at nedskalere virksomheden, da ingen potentielle bejlere bed på i denne omgang.

Vine teasede selv nyheden i tirsdags med dette nu ret triste tweet:

Læs også: #SaveTwitter skabte falsk panik og fremhæver mediets mobningsproblem

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af