Otte memes, der definerede 2016: Mikro-Drake, Evil Kermit og Frank Hvam i ‘Game of Thrones’

Otte memes, der definerede 2016: Mikro-Drake, Evil Kermit og Frank Hvam i ‘Game of Thrones’

Et år er allerede snart gået på hæld og endnu engang har den sociale sfære været mættet af memes. Derfor vil vi kigge tilbage på året der er gået, og se på nogle af de memes der markerede 2016.

Leonardo DiCaprios Oscar

Det var en bittersød sejr, da Leonardo DiCaprio i februar 2016 vandt sin allerførste statuette for sin rolle som Hugh Glass i ‘The Revenant’. Sød, fordi Leo trods fire tidligere nomineringer og adskillige pragtfulde præstationer endnu ikke havde en Oscar, men bitter fordi det betød at et meme var død. Nemlig Leonardo DiCaprios Oscar.

Det smertende blik vi var vant til at se:

rs_500x280-141111110716-af9

Gang på gang tabte han:

tumblr_mgmm5aiH8W1qiu15uo8_250

Men han gav ikke op, aldrig igen skulle han tigge om penge til dope:

tumblr_npdvglwhws1rtwdrro1_500

Så skete det:

LeoOscar2

Og det var uden tvivl et surrealistisk syn at se ham med en ægte Oscar i hånden:

LeoOscar1


Hold The Door

Har man set ‘Game of Thrones’, så ved man, at man ikke skal knytte sig for meget til karaktererne, for sandsynligheden at de bliver slagtet er meget høj. Så sidder man med knust hjerte og græder til man er ved at blive kvalt i snot til tonerne af ‘Sound of Silence’.

Hodors død var bestemt ikke nogen undtagelse. Den simple kæmpe døde, da han holdte porten lukket, så de mange døde væsner ikke kunne følge efter Bran med følge. Scenen var bestemt ikke for små børn, og brugerne af de sociale medier tyede til memes for at håndtere de tunge følelser.

I dagene efter sad følelserne ude på tøjet:

Hodor3

De forstod det ikke:

Hodor2

Good Guy Hodor:

Hodor1


Frank Hvam i ‘Game of Thrones’

Vi bliver lidt i Westeros, men i den mere muntre ende af spektret.

Det kom som en stor overraskelse blandt danske medier og og ‘Game of Thrones’-fans, da Frank Hvam tonede frem på skærmen som den tørre maester. Trods den lille rolle som maesteren der tager i mod Samwell Tarly og hans familie på Maester-skolen i Old Town, affødte det stor virak i den danske memesfære, nok især takket være Hvams tørre, humorforladte stil og det døde blik, der efterhånden er blevet hans varetegn.

Hans ansigt er i sandhed det perfekte reaktionsfoto:

Hvam2

En hyldest til de gode, gamle Mandrillen-dage:

Hvam1


Mikro-Drake

Drake har altid været en provider, når det gjaldt meme-materiale. Vi kan i flæng nævne Wheelchair Drake, Drake The Type of… og Hotline Bling.

Udgivelsen af hans seneste plade, ‘Views’, var da heller ikke nogen undtagelse. På coveret ser man ham sidde på toppen af CN Tower i en hyldest til sin hjemby Toronto og netop coveret medførte en lang række sketchy photoshops. Faktisk udviklede et kreativt studie et værktøj, så man let kunne placere mikro-Drake, hvor man ville.

Heriblandt på ‘Antman’-plakater:

Drake3

En klassiker:

Drake2

Og i lidt mere dramatiske situationer.

Drake1


Evil Kermit

Kermit har ligesom Drake været yderst populært meme-materiale, med blandt andet But That’s None Of My Business og My Face When. I år er heller ikke nogen undtagelse med den seneste trend Evil Kermit, der agerer den lille djævel på skulderen, som konstant taler til vores svage side:

Som når man opdager, at HBO Nordic har alle sæsoner af ‘The Sopranos’:

Billede1-1

Eller når man inviterer over til bøf og vin:

Billede1-3

Eller når man ikke afleverer sit speciale i andet forsøg:

Billede1-4

Eller flashback til eksamen i matematik:

Billede1-2


Arthur’s fist

Den naivistiske og godtroende tegneserie ‘Arthur’ står efterhånden også bag en del memes, heriblandt den geniale Go On the Internet and Tell Lies? I år var det titulære jordsvin selv, der var centrum med Arthur’s Fist, hvor den godhjertede tegneseriefigurs knyttede næve blev brugt til at indkapsle årets frustrationer:

Som når Pokemon Go-trenden bare ikke gider at dø:

Arthur4

Som når man ikke kan overholde det man har lovet:

Arthur3

Som når man læser ethvert jobopslag på nettet:

Arthur2

Som når man misser et bootycall på grund af Ole Lukøje:

Arthur1


Sad Affleck

Ben Affleck har efterhånden også lagt ansigt til et par memes. Især da han overraskende vandt en pris for Argo:

affleck

Det var dog et noget andet fjæs han har måttet lægge til den seneste meme Sad Affleck. I forbindelse med premieren på ‘Batman v Superman: Dawn of Justice’ deltog de to hovedrolleindehavere, Ben Affleck og Henry Cavill, i et interview med Yahoo. Under interviewet blev Affleck spurgt ind til de halvlune anmeldelser som filmen havde fået og det udløste et meget meme-værdigt ansigtsudtryk:

Sad Affleck featuring The Who:

SadAff2

Gruppearbejde på uni:

SadAff1

Og med klassikeren ‘Sound of Silence’:

Eller ‘Mad World’:


Caveman Spongebob

Den forskruede tegnefilmserie Spongebob Squarepants – også kaldet Svampebob Firkant her i andedammen – har mere eller mindre altid været meme-materiale, også tilbage til den gang hvor det kun var 4Chan neckbeards, der sad på /b/. I år har det dog særligt været Caveman Spongebob, som er en forhistorisk og mere simpel slægtning til den muntre dybhavssvamp, vi kender og elsker. Caveman Spongebob taler til alle menneskers urkrafter og reptilhjerner.

Barndomsminder man helst er foruden:

Bob4

Oftest er det dog bare din kat eller de døde tvillinger, der bor hos dig:

Bob3

Når man er nyuddannet akademiker i humaniora, og der ingen jobs er at få:

Bob2

»Mit navn er Martin, jeg er 27 år og single… og fed«

Bob1Læs også: Internettet tager vel imod Frank Hvams mopsede bibliotekar i ‘Game of Thrones’

Læs også: Alt om året der gik 

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af