Politisk popaften: Oplev Jonathan Johansson og dokumentaristen Erik Gandini i uropførsel på CPH:DOX

Politisk popaften: Oplev Jonathan Johansson og dokumentaristen Erik Gandini i uropførsel på CPH:DOX

CPH:DOX inviterer i år på et musikalsk og visuelt samarbejde af den politisk engagerede og tankevækkende slags. De to svenskere, popmusikeren Jonathan Johansson og dokumentaristen Erik Gandini, har på hver sin måde markeret sig ved trække politiske emner ind i deres kunst, og på CPH:DOX kan man ekstraordinært opleve dem sammen. Det sker på Bremen Teater den 7. november

Jonathan Johansson har på sin seneste udgivelse, ’Lebensraum!’, givet rum til en mere opstemt og funky poplyd, der står i kontrast til den tidligere melankoli. Det er dog uden at gå på kompromis med alvoren, for emnet er dødseriøst: ’Lebensraum’ kaster et kritisk blik på (s)tilstanden i Europa og Sverige anno 2015 – med fokus på de bådflygtninge, der ankommer til kontinentet og den store kontrast mellem velstand og elendighed.

Erik Gandini har i sine film blandt andet beskæftiget sig kritisk med forbrugerkultur verden over, Guantanamos internering af politiske fanger og senest Silvio Berlusconis magt over tv-mediet i Italien. Det var filmen ‘Videocracy’ fra 2009, der har været Gandinis største succes indtil videre.

CPH:DOX har tradition for at arrangere koncerter, der forener det musikalske og visuelle i løbet af en aften, og foruden uropførslen af Johansson og Gandini kan man i løbet af festivalen også opleve amerikanske Deerhunter og Atlas Sound og det canadiske postrock-kollektiv Godspeed You! Black Emperor.

Jonathan Johansson (SE) + Erik Gandini (SE)
7. november
Bremen Teater
Billetpris: 185 kr.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af