Tim Cook rasende over milliard-tilbagebetaling til EU: »Totalt politisk vås«

Tim Cook rasende over milliard-tilbagebetaling til EU: »Totalt politisk vås«

De fleste ville nok blive lettere frustreret over et skattesmæk på 14,5 milliarder dollar – eller knap 100 milliarder kroner. Det viser sig, at Tim Cook ikke er anderledes. I et interview har den administrerende Apple-direktør raset over, at EU’s konkurrence-kommisær Margrethe Vestager har pålagt tech-giganten at tilbagebetale det astronomiske beløb i ubetalte skatter.

I interviewet med den irske radiostation RTE siger Cook blandt andet, at beslutningen er »frustrerende«, »politisk motiveret« og ikke baseret på fakta.

»Beslutningen er hovedløs. Det er ikke sandt – der har ikke været nogen særlig aftale mellem Irland og Apple. Når du bliver beskyldt for at gøre noget, der er så fremmed fra dine værdier, så vækker det harme i dig,« sagde han ifølge BBC til RTE.

Over for The Irish Independent kalder Tim Cook i øvrigt dommen for »politisk vås«:

»Det er totalt politisk vås. De har taget et tal fra hvor ved jeg. I det år, kommissionen siger vi har betalt det skatte-tal, har vi faktisk betalt 400 millioner dollar. Vi mener, det gør os til den højeste skattebetaler i Irland det år,« og tilføjede: »Jeg mener, at Apple er blevet framet her. Og jeg mener, at [et anti-USA-sentiment] er en af grundene til, at vi er blevet framet.«

Sagens kerne er, at EU mener, at Irland har givet Apple konkurrenceforvridende skattefordele ved at have betalt nærved 0 procent i skat i en årrække. Ifølge Vestager har Irlands regering tilladt Apple at flytte overskud fra to irske datterselskaber til et hovedkontor uden ansatte, uden kontorer og uden egentlige aktiviteter.

Apple nægter, at det skulle være tilfældet og forventes derfor at anke sagen, men mens øvrige retssager står på, skal tilbagebetalingen alligevel starte. Så uanset hvad, bliver det en dyr fornøjelse for Apple.

I interviewet siger Tim Cook desuden, at Apple vil begynde at føre finanser tilbage til USA, hvis de taber appelsagen.

Læs også: Microsoft disser Apple i reklame: Mac er så brugbar som en kat med en hat

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af