The Pains of Being Pure at Heart

Ak, det smertende lille hjerte. Newyorker-støjpopbandet The Pains of Being Pure at Heart forsøger med denne fem numres ep at følge op på den veritable tsunami af hype og anmelderroser, der faldt ovenpå deres fabelagtige albumdebut og udsolgte koncerter verden over. Lykkes dette forehavende så?

‘103’ og ‘Twins’ lægger sig både med lyd og sangstruktur i slipstrømmen på det ovennævnte første album – begge med et vellykket, omend lovlig forudsigeligt resultat. De hårdt komprimerede shoegaze-guitarer svøber sig som et blødt uldtæppe omkring de blide vokaler og pacer sangene fremad, helt efter bogen. Og ‘Higher Than the Stars’ er en nuttet popsang i gazelletempo med et friskt og mere synth-præget udtryk.

‘Falling Over’ burde for visse danske lytteres vedkommende vække søde nationalromantiske minder om hedengangne Gangway, som TPOBPAH ved flere lejligheder har indrømmet at beundre. Nummeret er som snydt ud af Henrik Ballings fine sangskrivernæse, og guitarerne ringler af sted helt som i de ferske 80’ere.

Saint Etiennes remix af titelnummeret er dog en mystisk størrelse. Selvom samarbejdet med de britiske synthpoppere ægger på papiret, så efterlader de sangen i en lettere usexet og akavet stilling. Som en uskyldsren teenager dullet op i alt for voksne og køligt-kyniske scoringsgevandter. Det kan undre, at man ikke har bladret egne telefonnumre igennem først, for TPOBPAH’s elektronik-fikserede søsterband The Depreciation Guild kunne nok have magtet et mere spændende facit. Et godkendt, omend absolut ikke essentielt appendiks på kometkarrieren.

The Pains of Being Pure at Heart. 'Higher Than the Stars'. Album. Slumberland/Import.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af