Film rettet mod voksne savnes på det store lærred ifølge Sean Baker

Film rettet mod voksne savnes på det store lærred ifølge Sean Baker
Sean Baker med Guldpalme-statuetten på årets Cannes-filmfestival. (Foto: Daniele Venturelli/WireImage)

Den amerikanske filmskaber Sean Baker har været en af de helt store stemmer på indiescenen det seneste årti, hvor instruktørens film som ‘Tangerine’, ‘The Florida Project’, ‘Red Rocket’ og senest ‘Anora’ har været prisbelønnede og anmelderroste værker.

Senest vandt ‘Anora’ Guldpalmen på dette års filmfestival i Cannes.

Til trods for at den 53-åriges eget karakterdrevne filmkatalog har haft fin succes, savner han at se film, der er rettet mod et mere voksent publikum, få lige så meget spilletid på det store lærred, som eksempelvis superheltefilm har fået i lang tid efterhånden.

Det fortæller Baker om i et interview med Associated Press:

»Hvad jeg savner… hvor er de modne film for voksne, som havde menneskelige historier, som ikke havde eksplosioner og som ikke havde superhelte eller var gyserorienterede? Hvor er de?«, spørger han og fortsætter:

»De eksisterer ikke, desværre, eller der er mange få eller langt imellem dem. Og det er sådan, lad os få publikum til at huske, at den slags film er lige så værdige til at blive vist på det store lærred som de store tentpole-film, som de store blockbusters«.

Her er det især film som Jonathan Demme’s ‘Something Wild’ og Robert Bentons ‘Kramer vs. Kramer’, som Baker savner at se mere af.

I kølvandet på interviewet med Associated Press har folk været ude med riven på det sociale medie X, når det kom til Sean Bakers kommentar rettet mod gyserfilms dominans på markedet.

Hvis man følger Baker på hvilket som helst socialt medie, hersker der dog ingen tvivl om, at han er en kæmpe gyseraficionado, hvilket han også selv kom med som modsvar:

»Der er nogle, der tror, jeg kritiserer gyserfilm. Jeg voksede op på gyserfilm, jeg elsker gyserfilm, jeg ville aldrig kritisere gyserfilm. Hvad jeg sagde i AP-interviewet, var, at jeg ville ønske filmselskaberne ville producere flere voksne dramaer lige så vel som standardgenrerne til biografudgivelse«.

Sean Bakers ‘Anora’ får dansk biografpremiere den 5. december.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af