CPH PIX: 10 events, du ikke må gå glip af

På onsdag starter filmfestivalen CPH PIX. Vi anbefaler en stribe af de arrangementer, der byder på meget mere end film.

Drinkingbuddies

Druk og kærlighed på Nørrebro Bryghus

Ligesom karaktererne i Joe Swanbergs vellykkede romantiske komedie ’Drinking Buddies’ kan du slæbe dine venner eller din udkårne med til en casual romantisk øl på Nørrebro Bryghus. Den amerikanske indie-komedie med Olivia Wilde og Jake Johnson i hovedrollerne handler om to kollegaer, der arbejder på et mikrobryggeri, og hvis lidt for tætte forhold præges af morgen-, middag- og aftenøl.

Både i filmen og ved arrangementet kan man nyde en afslappet atmosfære og måske lidt mere midt-på-ugen-øl end sædvanligt.

Drinking Buddies på mikrobryggeri
Onsdag den 16. april kl. 18.00
Nørrebro Bryghus, København N
Køb billetten her

TangerineDream

Friedkin med koncert

CPH PIX hylder i år den amerikanske instruktør Willam Friedkin, som har skrevet filmhistorie flere gange med film som ’Eksorcisten’ og ’The French Connection’.

Friedkin vil være til stede ved flere arrangementer under festivalen, blandt andet til koncert i Tivolis Koncertsal, hvor det tyske krautrock-orkester Tangerine Dream opfører musikken fra Friedkins jungle-thriller ’Sorcerer’ fra 1977, der vises med 30 minutters aldrig tidligere offentliggjort materiale. Friedkin introducerer bandet, som for første gang besøger landet. Derudover rummer eventet også koncert af Kraftwerks
Michael Rother og Clusters Dieter Moebius.

Tangerine Dream + Michael Rother + Dieter Moebius
Torsdag den 3. April, kl 19.00
Tivolis Koncertsal, København K
Køb billetten her

Bonusinfo: Friedkin vil også gæste arrangementet ’William Friedkin: Lifetime of Achievement Award + Frygtens pris’, hvor Danmarks Film Akademi vil overrække ham en Honorary Robert før visningen af ’Frygtens pris’.

Læs også: Amerikansk instruktørmester besøger CPH PIX.

Thedistance

Vin og absurditeter på fabrik

Den eksperimenterende instruktør Sergio Caballero er tilbage med en spritny film til årets festival.’The Distance’ handler om tre telepatiske dværge, som skal bryde ind i et forladt sibirisk kraftværk for at stjæle ’distancen’ til en navnløs kunstner. Meget surrealistisk, og dette eksklusive arrangement bliver ikke mindre syret.

Filmen bliver vist på en faldefærdig fabrik i Københavns Nordhavn, hvor Caballero selv vil påtage sig værtsrollen og medbringe vin fra egen vingård. Derefter står den på avantagardefest med Kasper Bjørke og Sexy Lazer bag dj-pulten.

The Distance på fabrikken
Lørdag den 5. April, kl. 21.00
Sundkrogsgade 23, Nordhavn
Køb billetten her

Læs også: Kasper Bjørke og Sexy Lazer spiller op til syret spansk film på CPH PIX

Omar

Krigens ansigter – debat og kunstnermøder

’Omar’ blev nomineret til en Oscar for bedste fremmedsprogede film i år, og instruktør Hany Abbu-Assad vil stille op til debat om skildringen af Israel-Palæstina-konflikten i den gribende thriller om krig, kærlighed og umulige dilemmaer.

Så brug søndagen på et vigtigt emne, der med garanti gør dig klogere. Arrangementet præsenteres i samarbejde med Røde Kors.

Krigens ansigter – debat og kunstnermøder
Søndag den 6. april, kl. 14.25
Asta Bar, Cinemateket, København K
Køb billetten her

Skjulte øjne

Skjulte øjne i baggården

Sådan har du aldrig fået Alfred Hitchcocks klassiske thriller ’Skjulte øjne’ før. Under festivalen bliver filmen – om en mand der måske/måske ikke overværer et mord i lejligheden over for – vist på en husmur omgivet af lejlighedskomplekser. De første gæster vil besøge de lokale beboere og se filmen gennem ruderne – og på den måde få den helt optimale oplevelse af lurer-thrilleren.

Filmen kan også opleves fra baggården, så et medbragt tæppe vil nok ikke være helt ved siden af. Derudover lover PIX en øl med på billetten, selvom arrangementet koster sølle 50 kr.

Skjulte øjne i baggården
Søndag den 6. april, kl. 21.00
Fælledvej 11, København N
Køb billetten her

Moviebattle

En dyst på tidsrejsefilm

Igen i år er PIX vært for det underholdende undergrundsinitiativ Movie Battle, hvor seks danske genrekortfilm på 15 minutter kæmper om vindertitlen.

I år skal dyster filmene inden for kategorien ’tidsrejsefilm’. En jury vil afgøre, hvem der vinder, mens man som publikum selv kan være med til at afgøre vinderen af årets publikumspris. Master Fatman er årets vært ved arrangementet.

Movie Battle begyndte i det små, da instruktøren Shaky González afholdt den første konkurrence i en vens lejlighed i Hvidovre. Her mødtes en gruppe filmentusiaster op med hver deres bud på den bedste genrefilm, og initiativtageren González præsenterede for eksempel sin egen ’Once Upon a Time in Hvidovre’. Movie Battle er nu blevet større, men undergrundsånden er intakt. Det præsenteres i samarbejde med Another World Entertainment.

Movie Battle
Mandag den 7. april, kl. 21.30
Nordisk Film Palads, København K
Køb billetten her

Super16

Premiere på talentfilm

Københavns alternative filmuddannelse Super16 viser seks førsteårsfilm delt op i to blokke. Der er endnu ingen beskrivelse af de enkelte film, så de unge upcoming-talenters kortfilm må tale for sig selv på det hvide lærred i Empire Bio. Hop på cyklen mod Nørrebro den 9. april og få en smagsprøve på, hvad Danmarks fremtidige filmtalenter har at byde på.

Super16-premiere
Onsdag den 9. april, kl. 12.30, 16.00 eller 20.00
Empire Bio, København N
Arrangementet er gratis, men billetter skal bestilles her (Blok 1 og Blok 2)

music+video

Årets bedste musikvideoer

For tredje år i træk byder PIX på de bedste danske musikvideoer fra året, der gik. Det foregår på Jazzhouse, og efter videoerne står den på lækker live-musik, når albumaktuelle Shiny Darkly går på scenen efterfulgt af en sjælden optræden fra Metal Ghost.

Aftenen er dedikeret til en kunstform, som trods dårlig økonomi alligevel formår at prøve grænser af gang på gang.

Music + Video
Fredag den 11. april, fra kl. 19.30
Jazzhouse, København K
Køb billetten her

Læs også: Oplev Shiny Darkly og årets bedste musikvideoer på CPH PIX

brasilianskaften

En tur til Brasilien

Under festivalen kan man deltage i blandt andet tysk, fransk og islandsk aften. Men årets festival står måske mere end noget andet i Brasiliens tegn, da hele elleve brasilianske film vises på festivalen, der har en særskilt brasiliansk serie.

Tre af de brasilianske must-sees samles denne aften i Grand-biografen, hvor flere af instruktørerne vil deltage ved visningerne. Filmene ’Casa Grande’, ’Praia Do Futuro’ og ’The Man of the Crowd’ giver vidt forskellige indblik i brasilianske skæbner med én fællesnævner: Kærlighed.

Brasiliansk aften
Lørdag d. 12 april, fra kl. 16.40
Grand Teatret, København K
Køb billetter her, her og her

pingpong

Ping Pong Summer med bordtennis

Tre gode ting – amerikansk indie-film, gratis øl og bordtennis – samles i ét arrangement i Empire.

Den nostalgiske ’Ping Pong Summer’ foregår i sommeren 1986, hvor den generte, 13-årige Radford på det tacky luksusferiested Ocean City i Maryland bliver venner med en midaldrende kvinde spillet af Susan Sarandon, der introducerer ham for bordtennisspillets ædle kunst.

Arrangementet starter kl .20.00, men hvis du vil have lidt ekstra ud af billetprisen, kan du komme tidligt og spille bordtennis. Efter filmen vil der være gratis øl og endnu mere ping-pong på baren Dupong i Griffenfeldsgade.

Ping Pong Summer
Lørdag d. 12. april, fra kl. 20.00
Empire Bio, København N
Køb billetten her

Læs også: Årets CPH PIX-program er på gaden

Læs også: Gilli får sin første filmhovedrolle i åbningsfilm på PIX

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af