Den ultimative guide til Late Night: Det sorte får

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Conan O’Brien – Det Sorte Får – ‘Conan’

Vejen til skrivebordet
O’Brien er måske mest kendt for at være den vært, der blev til overs, da NBC i 2010 besluttede sig for at give værtskabet på ’The Tonight Show’ tilbage til Jay Leno. På det tidspunkt havde O’Brien – udover at skrive for både ’Saturday Night Live’ og ’The Simpsons’ – været vært for ’Late Night’ i hele 16 år, så det gav ellers god mening, da han blev valgt som Lenos afløser.

Men så snart Lenos nye primetime-satsning ’The Tonight Show with Conan O’Brien’ viste skuffende seertal, gav NBC altså ’The Tonight Show’ tilbage til Leno, hvilket sendte O’Brien ud i mørket. I dag er den selvudslettende O’Brien atter tilbage på skærmen som vært for TBS’ ’Conan’. Men forud for comebacket gik en dyster periode, der er fint skildret i dokumentarfilmen ’Conan Can’t Stop’ – se traileren ovenfor og hele filmen på Netflix.

ConanTre gode jokes
»I går stemte vælgerne i Maine nej til homoseksuelle vielser – men ja til at legalisere medicinsk brug af marihuana. Det er korrekt, borgerne i Maine mener, at ægteskabet er en hellig institution mellem en virkelig skæv mand og en virkelig skæv kvinde«.

»Som vært på ’The Tonight Show’ har jeg fået en livslang drømt opfyldt. Så til de børn, som ser med, vil jeg bare sige, at I kan gøre alt, hvad I drømmer om. Med mindre Jay Leno vil det samme«.

»Nogle McDonald’s-restauranter tager nu imod reservationer på Valentine’s Day. De får flest reservationer på borde til én person«.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Sidekicks og faste gæster
Da O’Brien startede som vært på ’Late Night’ i 1993, hyrede han Andy Richter som forfatter. Men få uger før premieren forfremmede han ham til sidekick og tro væbner. Den funktion tjente Richter indtil 2000, hvor han besluttede sig for at forfølge sin egen karriere som skuespiller og komiker. Efter ni år ude i virkeligheden vendte Richter og hans kat dog tilbage til deres faste plads i sofaen ved siden af O’Brien.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Showbandet
Det er Jimmy Vivino and the Basic Cable Band, der står for de musikalske indslag på ’Conan’. Men O’Brien har faktisk selv drømt om at blive musiker, hvilket han fik rig mulighed for at udleve på sin ’The Legally Prohibited from being Funny on Televison Tour’. Her optrådte han blandt andet med en selvironisk udgave af ’On the Road Again’.

Her skulle der være tredjeparts-indhold, men du kan ikke se detDet er ikke tilgængeligt, da det kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Derfor skal du se ‘Conan’
I sin sidste uge som vært på ’The Tonight Show’ kvitterede O’Brien for den dårlige behandling, NBC havde givet ham, ved at bruge så mange af kanalens penge som overhovedet muligt. Resultatet var ikke bare rasende dyrt, men også overrumplende morsomt, og O’Brien har heldigvis fortsat samme modige stil siden.

Se klip og fulde episoder her.

Læs ogsåSeth Meyers – den nye dreng i klassen

Læs også: Jimmy Fallon – legebarnet

Læs også: David Letterman – gnavpotten

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af