Fem film, du er nødt til at se i maj

Må du nøjes med at gå i biografen en håndfuld gange i den kommende måned, er det de her film, du skal se.
Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

’Ækte vare’ – premiere 8. maj
Sjældent har en film fået så stor opmærksomhed før dens premiere som Fenar Ahmads ’Ækte vare’. Det skyldes ikke mindst, at den har upcoming-rapperen Gilli (aka Kian Rosenberg Larsson) i hovedrollen, og at han selv har været med til at lave musikken i samspil med folk som S!vias og Jens Ole McCoy.

Læs også: Mød Gilli og Fenar Ahmad ved Soundvenues forpremiere på ’Ækte vare’ onsdag

Gilli spiller rapperen Mikael, der laver amatør-youtube-videoer sammen med drengene i Brøndby Strand, indtil han bliver tilbudt at blive sidekick for den mere etablerede musikker Apollo. Gilli gør det glimrende i hovedrollen, og Fenar Ahmad har lavet en stemningsfyldt film, der træder uden om de mange faldgrupper, genren ellers frister til.

Læs også: Gilli får sin første filmhovedrolle

Læs også: Se billeder fra ’Ækte vare’-efterfesten med Gilli

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

’Gensynet’ – premiere 1. maj
Anna Odells film vandt de største priser, da den svenske Guldbaggen blev uddelt sidste gang, og ’Gensynet’ er da også en helt usædvanlig film, der originalt kombinerer dokumentar og fiktion i mange lag.

I første del af filmen filmatiserer instruktøren sin forestilling om, hvordan 20-års-jubilæums-festen med hendes gamle skoleklasse ville have udspillet sig, hvis hun var blevet inviteret. Hun blev nemlig mobbet noget så frygteligt, og festen ender i tåkrummende intenst kaos.

Anden halvdel består i, at Odell viser filmen for sine gamle klassekammerater, men også dette er en rekonstruktion, da også klassekammeraterne spilles af skuespillere i scener baseret på interviews med de rigtige personer. Så man skal lige holde tingen lige i munden, men det er det hele værd.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

’The Unknown Known’ – premiere 22. maj
Erroll Morris lavede med ’The Fog of War’ en af de stærkeste politiske dokumentarfilm i nyere tid. Filmen var i al væsentlighed et interview med USA’s tidligere forsvarsminister Robert McNamara, der i høj grad blev gået på klingen om fortidens synder.

Denne gang er det en anden tidligere forsvarsminister, Donald Rumsfeld, der står for skud – med beslutningen om at gå ind i Irak og Afghanistan som udgangspunktet. Og Rumsfeld er ikke lige sådan at knække for mesterdokumentaristen, der siden 80’erne er gået i clinch med virkeligheden med konfrontatorisk vovemod og æstetisk prægnans.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

’Grace of Monaco’ – premiere 22. maj
Olivier Dahans film om den Hollywood-legenden ’Grace Kelly’ åbner dette års filmfestival i Cannes, og det er ærlig talt for tidligt at komme med et kvalificeret gæt på, om det bliver et skarpt historisk drama eller en flad fornemmelse.

Men med Nicole Kidman i hovedrollen og Tim Roth og Frank Langella på rollelisten er der håb for en interessant oplevelse. Dahan har tidligere stået bag den lidt overvurderede Edit Piaf-film ’Spurven’.

’Grace of Monaco’ handler om Grace Kellys personlige krise under en politisk krise mellem Monaco og Frankrig i starten af 60’erne.

Læs også: Se hele Cannes-programmet

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

’Min søns familie’ – premiere 29. maj
Med sine intime, afdæmpede, men særdeles intense familiedramaer er Hirokazu Koreeda blevet en af Japans mest fremtrædende instruktører.

Hans seneste film vandt juryens pris på sidste års Cannes-festival og er en særdeles tankevækkende historie om to par, der opdager, at deres nu 5-6-årige børn blev forbyttet ved fødslen. De eksperimenterer med at bytte rundt, i hvert fald for en periode, og filmen tegner de moralske dilemmaer med stor præcision. For hvad vejer blodet tungere end det forhold, forældrene naturligvis har opbygget til deres børn?

’Min søns familie’ tager adskillige uventede drejninger og er en film, man ikke bliver færdig med at tænke over lige med det samme.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af