Cannes: Steve Carell fortæller om sin opsigtsvækkende karriere-drejning

Tilgangen er den samme, uanset om man laver komedie og tragedie, fortalte Carell efter verdenspremieren på ’Foxcatcher’ i Cannes.
Cannes: Steve Carell fortæller om sin opsigtsvækkende karriere-drejning

Der har været flere imponerende skuespilpræstationer på dette års Cannes-festival, men Steve Carells præstation i Bennett Millers ’Foxcatcher’ er utvivlsomt den mest opsigtsvækkende, fordi den er så uventet.

Carell har lagt al deadpan-humor og comic relief på hylden og leverer et gennemseriøst portræt af en gennemseriøs mand: Rigmanden og wrestlingentusiasten John du Pont, der starter et ambitiøst wrestling-hold med OL-mesteren Mark Schultz (Channing Tatum) i spidsen.

Du Pont er en særling og absolut uden humoristisk sans, og instruktør Bennett Miller havde da også først svært ved at se Carell i rollen, fortalte han, da filmholdet mødte verdenspressen i Cannes efter premieren.

»Rollen mindede ikke om noget, han har gjort før. Det var så langt uden for hans comfort zone, som det kunne være, og ærlig talt havde jeg aldrig set noget, han havde lavet, som viste mig, at han kunne gøre det her. Men da jeg mødtes med ham og talte med ham, blev jeg overbevist. Det kunne komme til at gøre ondt, men han ville lykkes med det«.

Bare en historie
Ved pressemødet havde Steve Carell også lagt ansigtet i seriøse folder og pointerede, at der ikke nødvendigvis er så langt fra komedie til tragedie.

»Jeg tror, det er samme tilgang som i komedierne, for karaktererne på film ved jo ikke, om de er med i en komedie eller tragedie. Det gælder også denne her. Så jeg gik ikke til det som et drama som sådan. Det var bare en historie og en karakter inden for denne historie«, sagde han.

Filmen er bygget på en autentisk historie, og Steve Carell satte sig grundigt ind i John du Ponts liv på forhånd.

»Der er skrevet meget om hans familie, så jeg lavede så meget research, jeg kunne. Men der er også en del videooptagelser med ham, blandt andet en del han selv optog, som viser noget om ham, hans liv og interesser. Det var lidt af et skatkammer«, sagde Steve Carell.

»Derudover får man mange forskellige versioner af, hvem han var, og så må man beslutte sig for, hvilken udgave eller kombination af udgaver man vil gå efter«.

Forbløffende instruktør
Den 51-årige komiker og skuespiller var meget imponeret over instruktør Bennett Miller, som tidligere har stået bag ’Capote’ og ’Moneyball’.

»Første gang vi mødtes, beskrev Bennett flere scener i filmen, som han forestillede sig dem – og det er første gang, jeg har oplevet, at den endelige film var præcist, hvad han beskrev for mig dengang for flere år siden. Det er forbløffende«.

Læs også: Cannes-highligts – Steve Carell kører sig i stilling til Oscar

Læs også: Interview med Mads Mikkelsen om ’The Salvation’

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af