Alt, hvad du bør vide om ’Night Moves’-aktuelle Jesse Eisenberg

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

1. En asocial newyorker

Jesse Eisenberg er opvokset i en sekulær jødisk new yorker-familie, hvilket måske fik Woody Allen til at identificere sig med ham. I hvert fald gav Allen ham en rolle i sin mindre vellykkede ’To Rome With Love’. Eisenberg har i et interview udtalt, at skuespil tvinger ham til at være social, og det har også været fremme, at han i en periode gik til hele to psykiatere. Det forstærker selvfølgelig Eisenbergs image som en neurotisk, men langt mere selvsikker, moderne Woody Allen.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

2. Er med i flere film, end han ser

Jesse Eisenberg ser aldrig sine egne film og er heller ikke nogen ivrig biografgænger til andres film, da en af de sidste film, han så i biografen, var ’Night Moves’-instruktør Kelly Reichardts ’Old Joy’ fra 2006, som han var ellevild med.

Fornemmelsen af ikke at vide, hvad han havde med at gøre i løbet af filmens første femten minutter, var noget, der tiltalte ham meget, og det gentog sig, da han læste manuskriptet til den fremragende ’Night Moves’ , hvis mangefacetterede plot og karakterer han blev dybt fascineret af.

Køb billet til Soundvenue Forpremiere på ‘Night Moves’ på mandag HER.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

3. Gennembruddet som Pink Floyd-imitator

Jesse Eisenbergs karrieremæssige gennembrud falder i to etaper. ’The Squid and the Whale’, Noah Baumbachs lille indie-mesterværk fra 2005, blev Eisenbergs store kunstneriske gennembrud. I 2009 spillede han så hovedrollen i ’Zombieland’, der blev hans indgang til de store, kommercielle Hollywood-film.

Men stadig i dag står hans tidlige præstation som sønnen, der tackler sine forældres skilsmisse jævnt dårligt, som en af hans bedste. Her bilder han folk ind, at han selv har skrevet Pink Floyds ’Hey You’. Han kan takke både sig selv og Baumbach for gennembruddet, da manuskriptet rammer hans nervøse og dog sikre dialoglevering perfekt.

SE FLERE EISENBERG-NEDSLAG PÅ NÆSTE SIDE

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

4. Oscar-rolle fik Zuckerberg til at fare i flint

Hans til dato største rolle, der sikrede ham en Oscar-nominering, er som Mark Zuckerberg, manden der overtog internettet, i David Finchers ’The Social Network’.

Da filmen kom ud, var der snak om, at Zuckerberg ikke var tilfreds med fremstillingen af ham. Er det sandt, var det i hvert fald ikke Eisenberg, han havde et problem med. For var det tilfældet, er Zuckerberg en dygtig skuespiller (hvilket han ikke er – se selv klippet), for de to var ganske joviale, da de mødtes i en ’Saturday Night Live’-sketch.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

5. Mødet med kæresten Mia Wasikowska

Kan du ikke få nok af Jesse Eisenberg, kan du passende kaste dig over Richard Ayoades ’The Double’, der har ikke bare én, men to af ham. Her spiller han nemlig en grå kontormus, Simon James, der en dag får selskab af en fysisk kopi af sig selv.

Ikke nok med det så er hans dobbeltgænger, James Simon, samtidig modsat ham på alle andre parametre og er dermed karismatisk, social og spændende.

Her ses Eisenberg i en intellektuel, Dostojevskij-inspireret film, der ligger tæt op af den hyperanalyserende personlighed, han udstråler i interviews. Samtidig er dobbeltgængeremnet også en tematik, han forstår, da han og Michael Cera flere gange er blevet forvekslet med hinanden.

Det var under ’The Double’, at han mødte et andet stortalent, Mia Wasikowska, og siden har de været amerikansk indie-films power-couple.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

6. Vegetar – på film og i virkeligheden

Eisenberg havde en kort gæsteoptræden i den nyeste sæson af ’Modern Family’. Ligesom han gør det i den aktuelle ’Night Moves’, spiller han her en endog meget dedikeret miljøfanatiker. Han udfordrer miljøadvokaten Mitchell, der selvtilfreds kører en Toyota Prius, til at være lige så økologisk og bæredygtig, som han selv er, hvilket viser sig at være svært, hvis man samtidig gerne vil have venner.

Mens det er en atypisk tv-optræden for Eisenberg, spiller han sin velkendte persona: en lettere manisk enspænder. Han er også i virkeligheden eftersigende en miljøfokuseret vegetar, der kører på cykel i New York, så måske er rollerne ikke så langt fra virkeligheden endda.

SE FLERE EISENBERG-NEDSLAG PÅ NÆSTE SIDE

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

7. No more Mr. Nice Guy

Jesse Eisenberg er altså øjensynligt en flink fyr, der gerne gør sine venner en tjeneste. Dog skal man ikke udnytte ham, for så forsvinder det flinke som dug for solen. Han sagsøgte producenten af gyserfilmen ’Camp Hell’ for angiveligt tre millioner dollars, da han mente, at de udnyttede hans berømmelse til at promovere filmen, på trods af at han kun havde en meget lille rolle.

Det er muligvis en af grundene til, at han til The Telegraph har udtalt, at han ville ønske, han havde mere kontrol over sine projekter. Denne kontrol har han til gengæld som dramatiker, idet han også skriver manuskripter til stykker på de skrå brædder.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

8. Debuterede med Hathaway

Mens selv de sjovere Eisenberg-film har en traurig tone fyldt med weltschmerz, har han også givet sig selv plads til at lave gladere film. Således lægger han stemme til den blå arapapegøje Blu i både ’Rio’ og ’Rio 2’.

Blandt filmenes andre medvirkende er Anne Hathaway, med hvem han havde sin debutrolle på tv i 1999. Det var i serien ’Get Real’, hvor de to spillede søskende. I ’Rio’ viste han ligesom i ’The Squid and the Whale’ sine sangegenskaber, denne gang dog med noget mere glæde og et mere positivt resultat.

social_network_jesse_eisenberg_04


9. På vej mod bombastisk superskurk

Eisenberg har lige nu flere store projekter i gang, men det mest ventede er nok hans bud på den oftest skaldede Lex Luthor i den kommende ’Batman v Superman: Dawn of Justice’.

Det er en interessant rolle for Eisenberg, ikke bare fordi Luthor er en ikonisk karakter, men også fordi det umiddelbart ligger meget fjernt fra hans vanlige skærmpersona. Han har i næsten alle sine roller en meget afdæmpet fremtoning, mens superhelte-universet gerne kræver noget mere bombastiske armbevægelser.

Han kan også ses i en hovedrolle i Joachim Triers første engelsksprogede film, ’Louder Than Bombs’.

Læs også: Soundvenue Forpremiere på mandag – den intense ’Night Moves’med Jesse Eisenberg

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af