Få overblikket: Netflix’ kommende serier

Her er serierne, der skal følge op på ’Orange Is the New Black’, ’House of Cards’ og ’BoJack Horseman’.

judd apatow


1. ’Love’

Det er tidens største komediefilmproducer, Judd Apatow (billedet), som Netflix har fået til at lave en serie for sig med ’Love’. Mens de forlængst har sparket døren ind til dramaserien med ’House of Cards’ og ’Orange Is the New Black’, står fjerde sæson af ’Arrested Development’ endnu ret alene blandt Netflix’ originale komedieserier. Det kommer til at ændre sig, og Apatow er et så stærkt kort at spille, at Netflix allerede har givet lovning på to sæsoner af 22 afsnit.

Serien handler, som titlen antyder, om kærlighed og parforhold, og den har Gillian Jacobs (’Community’) og Paul Rust (’Comedy Bang! Bang!’) i hovedrollerne. Sammen med Apatow producerer selvsamme Rust, Lesley Arfin (’Girls’) og Brent Forrester (’The Office’) serien, og Forrester skal ligeledes fungere som seriens showrunner. Der går dog lidt, før vi kan se ’Love’ på Netflix, for serien har først forventet premiere i 2016.

30-ROCK


2. ’Unbreakable Kimmy Schmidt’

’Unbreakable Kimmy Schmidt’ skulle faktisk have været vist i 13 afsnit på NBC, men da Netflix ligesom med ’Love’ gav en lovning på to sæsoner, rykkede serien over til streaming-giganten. Det er Tina Fey (billedet) og Robert Carlocks nye fællesprojekt, efter deres forrige, ’30 Rock’, sluttede sidste år efter syv succesrige sæsoner.

Serien følger titlens Kimmy Schmidt, spillet af Ellie Kemper (’The Office’), der efter 15 år i en kult bryder ud og rebooter sit liv i New York. Omkring hende møder vi hendes nye chef, spillet af Jane Krakowski (’30 Rock’), og af hendes roommate, spillet af Tituss Burgess (ligeledes fra ’30 Rock’). Serien er med andre ord en regulær ’30 Rock’-genforening, da forfatterholdet også tæller Jack Burditt, Jeff Richmond og David Miner, der alle skrev for ’30 Rock’.

Det er dog bestemt heller ikke den værste inspirationskilde til en ny komedieserie. ’Unbreakable Kimmy Schmidt’ kommer på Netflix til marts 2015.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

3. ’Marco Polo’

Med ’Marco Polo’ bevæger Netflix sig ind i den historiske, dramatiske genre med episke kampe og kærlighedsfortællinger. Den historiske Marco Polo rejste fra Italien til Kina i det 13. århundrede, og det er hans fortælling, serien bygger på. Der er dog selvsagt taget visse kunstneriske friheder i forhold til historiebøgerne, og ’Marco Polo’ er en serie om magt og begær, der ligger sig tydeligt op ad succesformlen fra ’Game of Thrones’.

En af folkene bag, Daniel Minahan, har da også instrueret en håndfuld afsnit af ’GoT’, foruden en lang række andre HBO-serier. De to første afsnit af ’Marco Polo’ er instrueret af det norske makkerpar Joachim Rønning og Espen Sandberg, der malede med den store pensel i ’Max Manus’ og ’Kon-Tiki’ og overfører stilen til ’Marco Polo’. Serien har premiere på Netflix om få uger, 12. december.

Sense8


4. ’Sense8’

Andy og Lana Wachowski (billedet) står bag en af de mest elskede kultfilm i nyere tid, ’The Matrix’ fra 1999. De efterfølgende 15 år har budt på op- og (primært) nedture for søskendeparret, men nu forsøger de sig med en tv-serie, der i udgangspunktet er mindst lige så ambitiøs som ’The Matrix’. Den hedder ’Sense8’ og er et science-fiction-drama om otte mennesker fra hver deres sted i verden, som en dag pludselig bliver forbundet mentalt til hinanden.

Det indebærer selvfølgelig et stort cast, der mest prominent tæller Naveen Andrews fra ’Lost’ og Daryl Hannah fra ’Kill Bill’. De otte centrale karakterer spilles dog af mere ukendte navne. The Wachowskis, som de kaldes, har aldrig været bange for at give sig i kast med ideer, der sommetider brister under deres store ambitioner, men ’Sense8’ lyder som en interessant fortælling om identitet i en global verden. Den har planlagt premiere engang i 2015.

BILL-BURR


5. ’F is for Family’

Der kommer også mere voksenanimation på Netflix, når ’F is for Family’ tager teten op fra den glimrende ’BoJack Horseman’ i 2015. Den har stand-up-komikeren Bill Burr (billedet), der kunne ses som håndlangeren Kuby i ’Breaking Bad’, som den primære, kreative afsender, da han både har skabt serien med ’The Simpsons’-produceren Michael Price og lægger stemme til hovedpersonen Frank Murphy. Derudover er også Vince Vaughn en del af seriens producerteam.

Serien handler om familien Murphy og deres liv i 1970’ernes USA, en tid med færre forbud og mere frie tøjler end i dag. Laura Dern lægger stemme til Franks kone Sue og Justin Long (’Die Hard 4.0’) til den ældste søn Kevin.

Wagner Moura


6. ’Narcos’

Historien om den colombianske narkokonge Pablo Escobar er velegnet materiale til det store lærred og har da også resulteret i en række filmatiseringer, senest med Benicio Del Toro som den magtfulde kingpin. Og snart kommer så også en tv-serie, der behandler den berygtede sydamerikaners narkoimperium.

Det er den brasilianske stjerneinstruktør José Padilha, der skal overføre den autentiske historie om Escobar og hans Medellinkartel til en seriel fortælling. Til hovedrollen har han castet skuespilleren Wagner Moura (billedet), som han arbejdede sammen med på gennembruddet ’Elite Squad’. ’Narcos’ har fået en første sæson på 10 afsnit og forventes at få premiere i starten af 2015.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

7. ’Bloodline’

’Bloodline’ handler om fire tætknyttede voksne søskende, hvis skeletter i skabene vælter ud, da familiens sorte får vender hjem. Serien kommer fra skaberne af ’Damages’, der i fem sæsoner havde Glenn Close i spidsen for et stærkt cast. Og rollelisten til ’Bloodline’ er ikke mindre imponerende: Den tæller Kyle Chandler (’Friday Night Lights’), Ben Mendelsohn (’Killing Them Softly’), Sissy Spacek og Linda Cardellini (’Freaks and Geeks’, ’Mad Men’).

Der er bestilt en hel første sæson af serien på 13 afsnit, som ifølge planen har premiere til marts 2015. ’Damages’ var en smule overset, mens den kørte, men nu kan bagmændene tage revanche med ’Bloodline’.

Grace and Frankie


8. ’Grace and Frankie’

’Grace and Frankie’ er nærmest én stor Aaron Sorkin-genforeningsfest. Alle dens fire hovedrolleindehavere har nemlig medvirket i en Sorkin-serie: Jane Fonda og Sam Waterston i ’The Newsroom’, Lily Tomlin og Martin Sheen i ’The West Wing’.

Det er noget så sjældent som en tv-serie, hvor de primære karakterer alle hører til det grå guld uden at agere senilt comic relief. Fonda og Tomlin (billedet) spiller de gamle rivaler Grace og Frankie, hvis liv krydser hinanden, da deres respektive mænd, Sheen og Waterston, annoncerer, at de er forelskede og planlægger at blive gift. Serien har fået en første sæson på 13 afsnit, der kommer i løbet af 2015.

the-queen-helen-mirren-frears


9. ’The Crown’

På vej er også dramaet ’The Crown’, der kommer fra Stephen Daldry og forfatteren af ’The Queen’ (billedet) og ’Frost/Nixon’, Peter Morgan. Morgen fortsætter her ad det engelske, royale spor fra ’The Queen’ og serien bygger på hans eget teaterstykke, ’The Audience’.

Daldry har modtaget Oscarnomineringer for ’Billy Elliot’, ’The Hours’ og ’The Reader’ og skriver sig dermed ind i rækken af hæderkronede filminstruktører, der tager deres talenter til tv. Serien skal følge den engelske Dronning Elizabeth 2. og hendes seks årtier som overhovede for det britiske kongehus. ’The Crown’ bliver eftersigende en kæmpe produktion i 20 afsnit med et budget på 100 mio… engelske pund! Den forventes klar i 2016.

Charlie Cox


10. Andre projekter

Endelig har Netflix også en lang række andre projekter baseret på velkendte fortællinger under opsejling. Mest bemærkelsesværdig er nok de fire Marvel-serier, der tæller Daredevil (spillet af Charlie Cox fra ’Boardwalk Empire’) og Luke Cage, der forventes klar i løbet af 2015.

Samtidig er andre velkendte historier, for eksempel ’Lemony Snicket’s A Series of Unfortunate Events’ og ’Phantom of the Opera’, angiveligt også på vej til Netflix i serielle udgaver. Hvad tidsrammen er for de to serier, vides dog endnu ikke.

Læs også: Netflix to år – en skåltale og et par flade

Læs også: Her er serierne, HBO har i støbeskeen

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af