De amerikanske manusforfattere hædrer overraskende ‘Guardians of the Galaxy’

De amerikanske manusforfattere hædrer overraskende ‘Guardians of the Galaxy’

I nat blev sløret løftet for nomineringerne til The Writers Guild Awards, hvor filmbranchens manuskriptforfattere hædrer hinanden. Prisuddelingen betragtes sammen med de øvrige branchepriser som en af de stærkeste indikatorer på, hvem der løber med Oscar-statuetterne senere på året.

Hovedkategorien ’Bedste originale manuskript’ byder på et felt uden overraskelser: ’Whiplash’, ’The Grand Budapest Hotel’ og ’Nightcrawler’ slutter sig til Oscar-favoritterne ’Boyhood’ og ’Foxcatcher’.

Til gengæld er der sneget sig en gedigen overraskelse ind i kategorien ’Bedste manuskript baseret på andet medie’, hvor Marvels ’Guardians of the Galaxy’ har tiltvunget sig en nominering. Den 70’er-flabede superheltefilm var et stort hit blandt publikum, men at den også skulle blande sig med prissæsonens tunge drenge var mere uventet. De øvrige nominerede i kategorien er ’The Imitation Game’, ’Gone Girl’, ’Wild’ og ’American Sniper’.

Film som ’Birdman’, ’Teorien om alting’ og ’Selma’, der alle spås gode chancer ved Oscar-uddelingen, har ikke været i betragtning til prisuddelingen, da de af forskellige årsager ikke opfylder de nødvendige krav.

Læs også: De små film dominerer nomineringslisten til Producers Guild Awards

Læs også: Lyt til ny udgave af Soundvenue Filmcast – vi diskuterer heftigt Angelinas ‘Unbroken’ og den nye sæson ‘Girls’

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af