’Game of Thrones’-karakterernes oprindelige skæbner afsløres i leaket brev

’Game of Thrones’-karakterernes oprindelige skæbner afsløres i leaket brev

Har du ikke set ’Game of Thrones’, eller ønsker du ikke at vide noget om de følgende sæsoner, gør du klogt i at stoppe læsningen her. Der er mulige spoilers forude!

Hypen omkring George R.R. Martins fantasy-univers er igen taget til, efter den første trailer til femte sæson udkom forleden. Diverse fanfora flyder over med gisninger om karakterernes skæbner, og nu får de forventningsfulde fans nyt brændstof til teoribrygningen.

Således er et tresiders brev fra 1993, forfattet af George R.R. Martin, blevet leaket på tumblr, efter den britiske bogkæde Waterstones først postede det og derefter fjernede det igen. I brevet afslører Martin sine oprindelige planer for de bærende karakterer i ’A Song of Ice and Fire’, romanserien, som ’Game of Thrones’ er baseret på.

Det er tydeligt, at Martin har ændret historien markant i årene efter brevet, men det er ikke desto mindre et solidt indspark til den eskalerende gætteleg. Inden vi opremser de plotdetaljer, som Martin løfter sløret for i sit brev, skal vi understrege med versaler og fede typer, at DET MÅ LÆSES PÅ EGET ANSVAR. Nok stemmer detaljerne kun svagt overens med handlingen i HBO-seriens første fire sæsoner, men alle afsløringer kan ikke afvises med sikkerhed endnu.

Vi har samlet et udpluk af informationerne herunder:

Ed og Catelyn Stark dør stadig. Ed bliver dræbt af Joffrey, mens Catelyn myrdes af The White Walkers, mens hun er på flugt fra Winterfell med Arya og Bran. Robb dør under krigen mod Lannister-familien, men først efter han har dræbt Joffrey. Således var Red Wedding ikke i planerne, da brevet blev sendt tre år før den første bogs udgivelse.

Arya og Jon forelsker sig i hinanden, men romancen mellem de to halvsøskende forbliver uforløst – og kollapser helt, da Jons sande slægtslinje afsløres. Da Tyrion Lannister senere slår pjalterne sammen med Stark-familien, forelsker han sig i Arya.

Sansa forråder sin familie og føder Joffreys tronarving. Hun fortryder dog senere beslutningen (det manglede da også bare).

Som i serien dræber Khal Drogo Daenerys bror Viserys. Daenerys, den senere Mother of Dragons, hævner sin bror og forbereder en invasion af de syv kongeriger.

Selv om HBO-serien med den forestående premiere på femte sæson (13. april) er i færd med at indhente sit litterære forlæg, fortsætter George R.R. Martin med at producere i sneglefart. Forfatteren har allerede afskrevet en udgivelse af sjette bog i indeværende år.

Lyt til Soundvenue Filmcast: Har en syg høne lagt ‘Mænd og høns’? Lever ‘Better Call Saul’ op til ‘Breaking Bad’?

Læs også: 10 grunde til, at du skal hoppe med på ‘Game of Thrones’

Læs også: To centrale ‘Game of Thrones’-karakterer er ikke med i næste sæson

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af