Trailer: Cancer, kærlighed og quirkiness i årets store Sundance-hit ‘Me and Earl and the Dying Girl’

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Instruktion: Alfonso Gomez-Rejon. Medvirkende: Thomas Mann, Olivia Cooke, RJ Cyler, Nick Offerman, Jon Bernthal. Dansk premiere uvis.

Tre trailer-tanker:

1) Den nye trailer til årets Sundance-sensation skriger indie af sine lungers fulde kraft, men gør det med charme, overskud og uforlignelig timing. De selvbevidste virkemidler står i kø i en sprælsk fortælling om en outsiders inderlige forhold til en leukæmiramt pige, et venskab, der vist nok udvikler sig i romantisk retning, men umiddelbart ikke forløses. »This isn’t a touching, romantic story«, som Thomas Manns filmnørd, Greg, dovent konstaterer.

2) ’Me and Earl and the Dying Girl’ er en coming of age-fortælling om en dreng, der via sine amatørproduktioner, undfanget i samarbejde med titlens Earl, tager tilflugt i filmens verden, fordi han ikke passer ind i den virkelige. Det øvrige karaktergalleri udfyldes blandt andet af det omvandrende overskæg, Nick Offerman, som Gregs far og Jon Bernthal fra ’The Walking Dead’ og ’Fury’ som hans engelsklærer.

3) Alt tyder på, at ’Me and Earl and the Dying Girl’ slutter sig til slænget af originale indie-komedier med en dybtfølt, dramatisk tone, og derfor er filmens største udfordring at undgå studentikos quirkiness ved at lade de skæve påfund indgå aktivt i fortællingen – uden at give kald på originaliteten til fordel for let forglemmelige feel good-budskaber. Med tanke på at de seneste års Sundance-vindere tæller perler som ’Whiplash’ og ’Beasts of the Southern Wild’, antyder filmens sejrsgang på indie-festivalen, at den har ramt den helt rette balance mellem alvor og humor, excentricitet og hjerte.

Læs også: Her er Sundance-filmene, du bør glæde dig til

Læs også: Se ASAP Rocky som narkohandler i den fulde trailer til ‘Dope’

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af