Mordsag fra podcasten ‘Serial’ genåbnes efter ny udvikling i sagen mod Adnan Syed

Mordsag fra podcasten ‘Serial’ genåbnes efter ny udvikling i sagen mod Adnan Syed

Var der noget, der skæmmede den ellers virtuost eksekverede, researchstærke og uhyre velfortalte podcast-sensation ‘Serial’, var det dens manglende konklusion.

For var det virkelig den dømte Adnan Syed, der dræbte sin 18-årige ekskæreste Hae Min Lee en forårsaften i 1999? Det spørgsmål flagrede løst i luften, da podcastens 12 episoder var forbi.

Som vi i sidste måned kunne fortælle, er skyldsspørgsmålet stadigvæk omdiskuteret i USA, og nu spidser sagen til, idet en dommer har genåbnet sagen om den i dag 34-årige Adnan Syed, der i 2000 blev idømt livstid for forbrydelsen.

Genåbningen sker, efter at telefoneksperten Abraham Waranowitz – der leverede afgørende bevismaterialet i retssagen mod Adnan Syed – for nyligt indrømmede, at det fældende bevis mod Syed ikke holder vand. Waranowitz har nemlig slet ikke set den telefonudskrift, der placerede Adnan Syed og afdøde Hae Min Lee sammen på gerningstidspunktet, og således indkaldes nye vidner nu i sagen om den 15 år gamle mordsag.

Om den nye retssag vil påvirke den kommende tv-version af ‘Serial’, ved vi endnu ikke. Anden sæson af ‘Serial’, der omhandler den mystiske gidseltagning af den amerikanske sergent Bowe Bergdahl, forventes klar til hørebøfferne senere i år.

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af