‘Friends From College’: Der er ikke meget at grine af i Netflix-maveplasker med Keegan-Michael Key

‘Friends From College’: Der er ikke meget at grine af i Netflix-maveplasker med Keegan-Michael Key

Gud ske tak og lov for, at Netflix ikke i vanlig stil har insisteret på, at en seriesæson består af 13 afsnit. Streamingtjenestens nye komedieserie ’Friends From College’ klokker ind på bare otte halvtimesafsnit, men at sidde samfulde fire timer igennem føles af og til som en uendelighed.

Showrunner-ægteparret Nicholas Stoller og Francesca Delbancos livtag med gamle Harvard-venners hængen ud, bollen udenom og sofa-crashing – nu i 40’erne – er tåkrummende usjovt med ganske få undtagelser. Og en serie, der vil have mig til at tro på, at nogen som helst kunne finde på at være en karakter spillet af Cobie Smulders utro, ja, den har simpelthen et grundlæggende troværdighedsproblem.

’Friends From College’ udspiller sig i New York, hvor den fallerede forfatter Ethan (Keegan-Michael Key) og advokathustruen Lisa (Cobie Smulders) flytter til for at kickstarte Ethans karriere på ny. Indtil de finder en mere permanent løsning, låner de sovesofaen i deres gamle uni-veninde Mariannes trange lejlighed.

I New York bor også de gamle venner Max (Fred Savage), der er Ethans forlægger, døgenigten Nick og den gifte karrierekvinde Sam. Hende har Ethan haft en langdistanceaffære med siden de gode, gamle Harvard-dage. Det går ikke længere, nu hvor de begge bor i samme by. Eller gør det?

Som en ekstra krølle på halen forsøger Ethan og Lisa at blive gravide og frekventerer derfor fertilitetslægen Felix (Billy Eichner), der i øvrigt er kæreste med førnævnte Max. New York er jo en lille by.

Nu hvor de gamle alumnevenner atter er samlet, bobler gammelt nag, misundelse og generel åndssvag adfærd op. Ellers så komisk højtgearede Billy Eichners Felix rammer hovedet på sømmet, da han køligt observerer, at Max ikke er sig selv, når han er sammen med vennerne:

»Jeg ved, du elsker dine uni-venner, men når I er sammen, bliver I alle nogle små bitches

Selvfølgelig er det hyggeligt at hænge ud med det gamle slæng, men i ’Friends From College’ består det slæng udelukkende af selvcentrerede, utiltalende, endimensionelle mennesker uden forsonende karaktertræk eller bare en flig af kemi hinanden imellem. Stoller og Delbanco må simpelthen have forvekslet dumme røvhuller med komplekse karakterer i manuskriptskrivningen. Ellers ved jeg ikke, hvad der er gået galt.

Nicholas Stoller har tidligere instrueret glimrende romantiske komedier såsom ’Forgetting Sarah Marshall’ og ’The Five Year Engagement’, samt de to mere grov-sjove ’Bad Neighbors’-film med Zac Efron og Seth Rogen på slap line.

Rogen dukker da også op i en cameo i sjette episode af ’Friends From College’ som Paul ’Party Dog’ – endnu en gammel uni-ven, der stadig kan sætte gang i festen, men heldigvis også godt ved, at ’festhunden’ kun skal luftes ved særlige lejligheder. Modsat seriens umodne vennekreds, virker joviale Rogen som et afslappende, komisk pusterum midt i det kaotiske virvar af adult spring breaks (ja, i flertal. Suk.), en kokain-og-pizza-induceret brainstorm og et biluheld, hvor en kælekanin ved et uheld (måske) mister livet.

En anden, lige så velkommen cameo-optræden står uforlignelige Kate McKinnon for i rollen som diva-overdrevet Young Adultforfatterinde med hang til unge mænd med vaskebrætsmave og bøfrestaurantsmorgenmad. Det er lige så mærkeligt et indslag i serien, som det er underligt sjovt.

Mellem McKinnon og Rogens både mindeværdige og ligefrem sjove småroller, er der dog ikke meget at grine af i ’Friends From College’, der er en af Netflix’ største maveplaskere til dato.


Kort sagt: Selvom den erfarne komedieinstruktør Nicholas Stoller og ægtefællen Francesca Delbanco har samlet et drømmehold bestående af blandt andre Cobie Smulders, Keegan-Michael Key og Billy Eichner, nytter det intet, når de sætter disse både sjove og dygtige skuespillere til at spille så ulideligt usympatiske karakterer, som tilfældet er i ’Friends From College’.

Læs også: ‘Narcos’ sæson 3 – premieredato og trailer ude

Tv-serie. Hovedforfattere: Nicholas Stoller og Francesca Delbanco . Medvirkende: Cobie Smulders, Keegan-Michael Key, Billy Eichner, Fred Savage, Annie Parisse, Nat Faxon, Jae Suh Park.. Spilletid: 8 afsnit a 30 min.. Premiere: Hele sæsonen kan ses på Netflix
Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af