Hvad ved vi om sidste sæson ’Game of Thrones’ – de halvkolde facts

Hvad ved vi om sidste sæson ’Game of Thrones’ – de halvkolde facts

Det føles næsten, som om den lige var begyndt, men nu er ’Game of Thrones’ næstsidste sæson slut. Selvfølgelig vil de mange millioner fans verden over holde liv i diskussionerne og teoridannelserne om, hvordan det hele falder ud i den sidste sæson. Men der går en rum tid, før vi får svar.

HBO har endnu ikke annonceret en dato på, hvornår ottende og allersidste sæson ‘Game of Thrones’ får premiere. Men vi kan risikere at være sat på pinebænken helt indtil 2019 (!) med afslutningen, der med garanti bliver den korteste hidtil: Seks afsnit.

Den lange ventetid skyldes blandt andet, at afsnittene er blevet større og mere bekostelige, men det har faktisk også noget at gøre med, at vinteren nu er kommet, selv til King’s Landing. Optagelserne er nemlig afhængige af kolde og vinterrige locations.

Sæson 8 påbegynder derfor optagelser i oktober – en måned senere end sæson 7, hvorudfra kloge folk har regnet ud, at sæsonen tidligst kommer ud en måned efter den netop afsluttede sæson (altså til august næste år). Andre forudsiger, at premieredatoen først ligger engang i 2019, idet skuespillerne endnu mangler at modtage manuskripterne for sæsonen. Mon ikke dog HBO vil gøre deres bedste for, at 2018 ikke bliver et ‘Game of Thrones’-frit år.

Apropos manuskripterne er afslutningen på storserien kortlagt på papir. Præsidenten for HBO’s programplanlægning, Casey Bloys, bekræftede i juli over for The Telegraph, at sæson 8 var nedfældet, og at man ikke skulle afvise afsnit af en varighed på omkring to timer.

Entertainment Weekly bragte sidste år en nyhed om, at George R.R. Martin havde delt tre kæmpe twists med seriens to showrunnere David Benioff og D.B. Weiss, og at han to år forinden havde siddet med de to i ferieparadiset Santa Fe for at fremlægge sin råskitse for bøgernes slutning. Benioff og Weiss var rystede over Stannis ofring af datteren, Hodors baghistorie og en tredje ting, der har at gøre med seriens sidste del.

Siden sæson 5 har de på godt og ondt måtte nøjes med overordnede plottråde fra R.R. Martin. Det er en kendt sag, at forfatteren, hvis første bind ’A Song of Ice and Fire’ blev udgivet i 1996, har haltet mere og mere efter den hurtigere serieproduktion. Modsat serien mangler han stadig at færdiggøre to dele, hvilket ganske forståeligt resulterer i en serie, der divergerer mere og mere fra det endnu ufærdiggjorte forlæg.

Men én ting er, at historien er på plads, noget andet er den visuelle udformning, som er blevet mere og mere krævende, efterhånden som actionscenerne har været mere fremtrædende. Det er den proces, som Benioff og Weiss er i fuld gang med og som i sidste ende er med til at afgøre, om ‘Game of Thrones’ fyrer afskedssalutten allerede næste sommer eller først i 2019.

Læs også: Seerne er blevet klogere end karaktererne i ‘Game of Thrones’ – og det er ekstremt frustrerende

Læs også: Det bedste og værste i ’Game of Thrones’ sæson 7: Fra æstetisk milepæl til heroisk idioti

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af